Τρίτη 27 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατά... Γιαννόπουλον, νέα επιστολή

Με μια μακροσκελή επιστολή του, όπως το συνηθίζει, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος απευθύνεται στο "Ρ" και ζητά να δημοσιεύσουμε τις γνωστές απόψεις του για τον συνάδελφό του στο ΠΑΣΟΚ βουλευτή Β. Κεδίκογλου και για όσα εκείνος είπε σε βάρος του (Β. Γ.) στη Βουλή κατά τη συζήτηση της αίτησης άρσης της ασυλίας του.

Συγκεκριμένα, ο Ε. Γιαννόπουλος, αφού σημειώνει την αμφισβήτηση από τον Β. Κεδίκογλου - τον οποίο χαρακτηρίζει "ψυχοπαθή και σχιζοφρενή προσωπικότητα εκτός ψυχιατρείου"! - της "πολεμικής και αντιστασιακής" δράσης, επαναλαμβάνει τα όσα κατά καιρούς υποστηρίζει για τη δράση του αυτή, λέγοντας πως είναι "γεγονός πασίδηλο που δε χρήζει απόδειξης".

Κατά τα λοιπά, ο Ε. Γιαννόπουλος υποστηρίζει ότι ο Β. Κεδίκογλου του επιτίθεται για την "υπεράσπιση που έκαμα κατά καθήκον ως υπουργός Δικαιοσύνης του εισαγγελέα Χαλκίδας κ. Αγγελή στη Βουλή βαλλόμενου, προπηλακιζόμενου και συκοφαντούμενου κατά κακοήθη του επίθεση...". Επειδή... "του έσπασε, δηλαδή (του Β. Κ.) ένεκα της θέσης που πήρα ως υπουργός Δικαιοσύνης, ο τσαμπουκάς του, στην Εύβοια, ο ψευτοπαλικαρισμός, και η ψευτονταήδικη συμπεριφορά του"...

Επίσης, ο Ε. Γιαννόπουλος, στο ίδιο ύφος συνεχίζοντας, κάνει λόγο για "ανανδρία" του Β. Κεδίκογλου υποστηρίζοντας πως κατέληξε... "να εκλιπαρήσει κατά τη συνεδρίαση της Βουλής γονυκλινής, όπως μου είπαν, τους βουλευτές της ΝΔ να μην τον παραπέμψουν κλπ. κλπ.".

Τέλος, ο Ε. Γιαννόπουλος επαναλαμβάνει τις κατηγορίες σε βάρος του πατέρα του Β. Κεδίκογλου, υποστηρίζοντας πως "υπήρξε πατεντάτος δοσίλογος, διερμηνέας και συνεργάτης των Γερμανών και μαυραγορίτης"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ