Τρίτη 27 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι λαοί θα αντισταθούν και θα ανατρέψουν το "νέο δόγμα"

Δήλωση του Ευάγγελου Μαχαίρα, προέδρου της ΕΕΔΥΕ, για την απόφαση του ΝΑΤΟ

Τη μετατροπή του ΝΑΤΟ, σε διεθνή τρομοκρατικό μηχανισμό, που θα συντρίβει κάθε λαό που θα τολμά να αντιτίθεται στην κυριαρχία του, καταγγέλλει με δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,Ευάγγελος Μαχαίρας,και υπογραμμίζει ότι αυτή η νέα φασιστική τάξη θα ανατραπεί από την πάλη των λαών.

Στη δήλωση αναφέρονται τα εξής:

"Το "νέο δόγμα του ΝΑΤΟ", σύμφωνα με το οποίο θα επεμβαίνει σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη μας, χωρίς απόφαση του ΟΗΕ, "για την αντιμετώπιση τοπικών ή περιφερειακών κρίσεων, για την πάταξη της τρομοκρατίας και για τον περιορισμό όπλων μαζικής καταστροφής" δεν αποτελεί μόνο κατάργηση ή τουλάχιστον ευτελισμό του ΟΗΕ, αλλά και μετατροπή του ΝΑΤΟ σε διεθνή τρομοκρατικό μηχανισμό, που θα συντρίβει κάθε λαό που θα αντιτάσσεται στην κυριαρχία του.

Οι κυβερνήσεις των 18 χωρών που τόσο δουλικά υποτάχθηκαν στις εντολές των ΗΠΑ και προσυπέγραψαν την απόφαση αυτή (ανάμεσα σε αυτές και η ελληνική κυβέρνηση), πρόδωσαν τους λαούς τους και τους παρέδωσαν χειροπόδαρα δεμένους στο στρατιωτικοβιομηχανικό ΝΑΤΟικό κατεστημένο και θα λογοδοτήσουν μια μέρα, όταν η νέα φασιστική τάξη θα ανατραπεί με τους αγώνες των λαών. Η δικαιολογία ότι δήθεν με την απόφαση αυτή θα προστατευτούν τα ανθρώπινα, όπου παραβιάζονται, και οι μειονότητες, όπου καταπιέζονται, και ότι θα επικρατήσει μια δημοκρατική διεθνής τάξη, είναι απάτη, αφού τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλες τις χώρες που ανήκουν στο ΝΑΤΟ, οι πιο κραυγαλέες περιπτώσεις (Κούρδων, Παλαιστινίων, Κυπρίων κ.ά.) δε συμπεριλαμβάνονται στις "περιφερειακές κρίσεις" που πρέπει να ρυθμιστούν και οι περιφερειακοί χωροφύλακες των ΗΠΑ (Τουρκία, Ισραήλ) νομιμοποιούνται για την ολοκλήρωση της γενοκτονίας σε βάρος των λαών αυτών.

Ο δε περιορισμός των όπλων μαζικής καταστροφής, αποτελεί το αποκορύφωμα της υποκρισίας, αφού τα όπλα αυτά κατέχουν κατά κύριο λόγο οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία και ουδέποτε συμφώνησαν για την καταστροφή τους, αντίθετα συνεχίζουν την παραγωγή και την τελειοποίησή τους.

Η μόνη ελπίδα για την ανατροπή της επονείδιστης αυτής απόφασης και την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας είναι η αντίσταση των λαών, η οποία έχει αρχίσει και κάθε μέρα δυναμώνει. Η ιστορία διδάσκει ότι καμία αυτοκρατορία δεν μπορεί να υποτάξει ολόκληρη την ανθρωπότητα και ότι τελικά η ελευθερία νικά την τυραννία και οι λαοί προχωρούν προς τα εμπρός και δεν επιστρέφουν στο Μεσαίωνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ