Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΤΟική φάλαγγα πήγε για ... βρούβες!

Αλλο ένα δημόσιο οργανισμό της χώρας (μετά το λιμάνι και το αεροδρόμιο) κατέλαβαν χτες το πρωί οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής, αυτόν της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, όταν μία φάλαγγα που πήγαινε στα Σκόπια έχασε το δρόμο και βρέθηκε αντιμέτωπη με ντομάτες, μαρούλια και λάχανα.

Πάνω στο άγχος των επιτελών να διώξουν άρον άρον τα ΝΑΤΟικά οχήματα και το πολεμικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει στο Λιμάνι, ενόψει και του 24ωρου αποκλεισμού που έχει προγραμματίσει για σήμερα ο αγωνιζόμενος λαός της περιοχής, έχουν αποφασίσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα να έχουν αναχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερες φάλαγγες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες αναχωρούν ασυνόδευτοι χωρίς την παρουσία της Ελληνικής Στρατονομίας, που σε αυτή τη φάση τής έχουν αναθέσει το ρόλο της ορντινάντσας, όπως άλλωστε και σε ολόκληρο το στρατό της χώρας. Οι οδηγοί του ΝΑΤΟ βασίζονται στην ειδική ΝΑΤΟική σήμανση που έχει τοποθετηθεί παράνομα σε πολλά σημεία από την έξοδο της πόλης μέχρι και το τελωνείο των Ευζώνων.

Χτες όμως για άλλη μια φορά την πάτησαν, εξαιτίας της αυθόρμητης και πρωτόβουλης δράσης του λαού της πόλης, ο οποίος αντιδρά ποικιλόμορφα στη ΝΑΤΟική κατοχή που έχουν επιβάλει στη Βόρεια Ελλάδα. Η σήμανση, που τοποθετήθηκε παράνομα, εξαφανίστηκε σχεδόν από ολόκληρο το οδικό δίκτυο. Ετσι στις 4.30 τα χαράματα έκπληκτοι οι καταστηματάρχες και οι εργαζόμενοι είδαν μια τεράστια φάλαγγα, αποτελούμενη από 113 μεγάλα οχήματα, να εισβάλει μέσα στο χώρο της Κεντρικής Λαχαναγοράς. Πάλι καλά, γιατί αν δεν είχαν πάρει αυτόν το λάθος δρόμο ίσως ακόμα να ταξίδευαν προς την Πελοπόννησο...

Στο πέρασμά τους μέσα από τη Λαχαναγορά οι ΝΑΤΟικοί έγιναν για άλλη μια φορά δέκτες της εκτίμησης που τρέφει ο λαός της περιοχής. Φεύγοντας η φάλαγγα συνοδεύτηκε από τα άγρια γιουχαϊσματα και το χαρακτηρισμό "δολοφόνοι" να ακολουθεί. Πυροσβεστική, Τροχαία, κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ, κινητοποιήθηκαν για να προστατεύσουν για ακόμη μια φορά τα ξένα αφεντικά και να βάλουν το στρατό τους στον ίσιο δρόμο, το δρόμο για τον πόλεμο εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.

Ποιος έδωσε την άδεια;

Κανείς δεν έχει απαντήσει ακόμη στο ερώτημα: Ποιος έδωσε εντολή για ειδική ΝΑΤΟική σήμανση στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Ευζώνων; Την ώρα μάλιστα που νομαρχία, δήμος και Τροχαία Θεσσαλονίκης αρνούνται ότι έχουν πράξει κάτι τέτοιο. Πάντως υπεύθυνη να δώσει άδεια για τοποθέτηση οποιασδήποτε πληροφοριακής πινακίδας στο επαρχιακό δίκτυο είναι η αντίστοιχη διεύθυνση της Νομαρχίας και για το εθνικό οδικό δίκτυο η ΔΕΚΕ, υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ. Αν η τοποθέτηση έγινε αυθαίρετα και χωρίς καμία άδεια, μήπως ήρθε η ώρα να παρέμβει και η Εισαγγελία για να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι, όχι μόνο της συγκεκριμένης αυθαιρεσίας, αλλά και γενικότερα του κατοχικού καθεστώτος που έχει επιβληθεί σε ολόκληρη την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ