Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
"Φοιτητική Εβδομάδα" για την ειρήνη στα Βαλκάνια

Αντιπολεμική μορφή παίρνει η αναβίωση της "Φοιτητικής Εβδομάδας" στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 9 Μάη, στους χώρους του πανεπιστημίου, μετά από απουσία 40 περίπου χρόνων.

Πρόκειται για μια εβδομάδα όπου τα θεατρικά και μουσικά σχήματα που δρουν στο Πανεπιστήμιο, αλλά και γενικότερα όλη η πολιτιστική και αθλητική δράση των φοιτητών και της νεολαίας παρουσιάζεται στο ευρύτερο κοινό, δένοντας την πολιτιστική ζωή του Πανεπιστημίου με αυτή της Θεσσαλονίκης.

Πριν 30-40 χρόνια η "Φοιτητική Εβδομάδα" εξέφραζε την ανάγκη για συνεργασία στα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Σήμερα, όπως τονίζει ο κ. Τριαρίδης,που μετείχε στη διοργάνωση των παλιότερων "Φοιτητικών Εβδομάδων", "ζούμε με τον αντίκτυπο του θορύβου των βομβαρδισμών, των κραυγών των παιδιών των προσφύγων, τον πόνο των τραυματισμένων και την αγωνία του τι θα βγάλει το αύριο. Αυτή, η λοιπόν, η "Φοιτητική Εβδομάδα" είναι μια συνεισφορά, στο πνεύμα εκείνης της εποχής, για την ειρήνη στα Βαλκάνια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ