Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Με νέο αέρα στο μονόδρομο της σύγκρουσης

Για 8η συνεχή χρονιά η παράταξη αυξάνει σημαντικά τις δυνάμεις της. Συγκέντρωσε ποσοστό 12,92% στα Πανεπιστήμια και 16,38% στα ΤΕΙ

Νέα πνοή στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα φύσηξε με τις προχτεσινές εκλογές στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, που ανέδειξαν ακόμα πιο ισχυρή την "Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας",η οποία για 8η συνεχή χρονιά συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Με ποσοστό 12,92% στα ΑΕΙ (119 από 133 Συλλόγους) και άνοδο κατά 1,97% σε σχέση με πέρυσι και με 16,38% στα ΤΕΙ και άνοδο κατά 3,51% από πέρσι, η ΠΚΣ είναι αδιαμφισβήτητα η μόνη δύναμη που συνεχίζει να παρουσιάζει διακριτή άνοδο της δύναμής της σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Τα παραπάνω αποτελέσματα είναι τελικά για τα ΤΕΙ, και σχεδόν τελικά για τα ΑΕΙ, καθώς από τους 14 Συλλόγους που υπολείπονται, σε τέσσερις δεν έγιναν εκλογές ενώ οι υπόλοιποι είναι από μικρές σχολές των πανεπιστημίων Αιγαίου και Θράκης, τα αποτελέσματα των οποίων δεν πρόκειται να μεταβάλουν τα συνολικά αποτελέσματα.

Με δυνατότερους τους συλλόγους, το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα κάνει ένα ακόμα βήμα για την αλλαγή των συσχετισμών υπέρ της δύναμης που επιλέγει τη σύγκρουση. Οι παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ μετά βίας συγκρατούν τις δυνάμεις τους και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν είναι αναντίστοιχα της κινητοποίησης του μηχανισμού τους το προηγούμενο διάστημα, κατά την προεκλογική περίοδο. Η ΕΑΑΚ σημειώνει μικρή πτώση κατά 0,73% και 0,38% αντίστοιχα σε ΑΕΙ και σε ΤΕΙ, ενώ καταγράφεται η αδυναμία των δυνάμεων του ΣΥΝ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, που κατεβαίνουν με την ονομασία "Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων" να συγκροτήσουν πόλο συσπείρωσης στις σχολές.

Από τα αποτελέσματα δεν έλειψαν και οι πρωτιές για την "Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας" σε συλλόγους ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι με ευνοϊκότερους όρους πια μπορούν να διεκδικήσουν και να βαδίσουν το δρόμο της σύγκρουσης.Ο Κύριλλος Παπασταύρου,γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών, επισήμανε τις δυνατότητες που δίνει στην ΠΚΣ η άνοδος αυτή. "Οι φετινές εκλογές έδωσαν ένα θετικό μήνυμα με τη σημαντική άνοδο της "Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας". Θεωρούμε ότι ήταν ένα βήμα μπροστά στη διαδικασία αλλαγής των συσχετισμών στο φοιτητικό κίνημα. Πρέπει να πούμε ότι τόσο στο σύνολο όσο και σε ορισμένες σχολές, η "Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας" σημειώνει θετικά αποτελέσματα και με πρωτιές και με δεύτερη θέση σε μια σειρά σχολές. Το αποτέλεσμα των εκλογών, μάς δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με μεγαλύτερες ευθύνες ώστε να υλοποιηθεί το σύνθημα της σύγκρουσης με αυτή την πολιτική, που χτυπά τα δικαιώματα της νεολαίας και να βγει το φοιτητικό κίνημα πιο αποφασιστικά στο προσκήνιο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ