Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΥΔΑΠ
Ιδιωτικοποίηση σημαίνει πανάκριβο νερό

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Επιχείρηση

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, εναντίον της κυβερνητικής απόφασης για την ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης, που θα έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι του Λεκανοπεδίου να πουν το νερό - νεράκι.

Οι εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο θέατρο "Γκλόρια", διαδηλώνοντας την απόφασή τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους (τέτοια απόφαση αναμένεται να πάρει η Ομοσπονδία σήμερα ή τη Δευτέρα) μέχρις ότου η κυβέρνηση αποσύρει το σχέδιο της ιδιωτικοποίησης.

Οπως φαίνεται, πάντως η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει ακόμη και στην ιδιωτικοποίηση του νερού που πίνουμε, με κάθε τρόπο. Αυτό αποδεικνύει και η περιφρόνηση με την οποία αντιμετώπισε τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, όταν πήγαν στο γραφείο του για να συζητήσουν, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου. Ο υπουργός αρνήθηκε ουσιαστικά να τους δεχτεί και να συζητήσουν, έστω και για πέντε λεπτά όπως του ζήτησαν, με πρόσχημα τη συμμετοχή του (μετά από αρκετή ώρα) στη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδας! Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θ. Ζαχαρόπουλος, κατήγγειλε τη στάση αυτή του υπουργού την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη.

Νωρίτερα ο Θ. Ζαχαρόπουλος, μιλώντας στη συγκέντρωση, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ διαφωνούν με οποιοδήποτε σχέδιο της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση, που φέρνει την επιχείρηση πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή της αλήστου μνήμης "Ούλεν". Στάθηκε ιδιαίτερα στις επιπτώσεις που θα έχει η ιδιωτικοποίηση στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, οι οποίοι θα πληρώνουν πανάκριβα το νερό, για να συγκεντρώνουν υπερκέρδη κάποια μεγάλα συμφέροντα ιδιωτών. Ενδεικτικά για το τι περιμένει τους καταναλωτές ανέφερε το παράδειγμα του ΟΤΕ, δηλαδή ότι μέσα σε λίγα χρόνια από τη μετοχοποίησή του έφτασε η κάθε οικογένεια να πληρώνει κάθε μήνα το τηλέφωνο με λογαριασμούς που ξεπερνούν αυτούς της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ μαζί!

"Το βασικό είναι - δήλωσε στο "Ρ" ο Γ. Φασουλάς, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας - να καταλάβουν οι κάτοικοι ότι σήμερα και το προσωπικό της ΕΥΔΑΠ παλεύει για να μείνει το νερό φτηνό, όπως πρέπει να είναι, ως κοινωνικό αγαθό. Η σημερινή απεργία είναι η αρχή των κινητοποιήσεων, αλλά αυτό πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερα αν συμπαραταχτεί και το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, ειδικά οι υπόλοιπες ΔΕΚΟ, και αν βέβαια υπήρχε η συμπαράσταση της ΓΣΕΕ, που δυστυχώς αυτή τη στιγμή όχι μόνο δε βοηθά, αλλά σιωπά χαρακτηριστικά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ