Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σας καλωσορίζω στη νέα τάξη πραγμάτων

Ενα κείμενο - φωτιά για όσες συνειδήσεις ακόμη εφησυχάζονται με τα "αυτονόητα" της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας διάβασε ο Λάκης Λαζόπουλος,στην έναρξη του μεγαλειώδους μουσικού συλλαλητηρίου της Κέρκυρας. Το παραθέτουμε ολόκληρο:

"Καταρχήν ένα επείγον τηλεγράφημα: ζητώ συγνώμη από το σερβικό λαό για την περιέργεια του Προπροπροπροπροπροπροπροπροπροπάπου μου. Τζον Κολόμβος. Εκ μέρους του κυρίου Κλίντον, του πλανητάρχη μας, εκ μέρους της ευγενεστάτης αυτής και καλοπροαιρέτου κυρίας Ολμπράιτ (Ολμπράιτ είναι ψευδώνυμο, το πραγματικό της όνομα είναι Ολντάρκ, νταρκ - σκοτάδι), εκ μέρους αυτής της γαμψομύτας με την πεταλουδάρα για ντεκόρ (ποτέ πεταλούδα δεν πήγε να καθίσει πάνω σε γαϊδουράγκαθα), εκ μέρους του ΝΑΤΟ, εκ μέρους όλων αυτών των γλυκύτατων στρατηγών των ειρηνόφιλων - κατά το νεκρόφιλων - εκ μέρους του ΣΝΝ, ΣΝΝ είναι η ένωση του ιταλικού ΣΙ που θα πει ναι στα ιταλικά και των δύο δικών μας ΝΑΙ. ΣΝΝ δηλαδή σημαίνει τα τρία ναι, γιατί όταν τηλεφωνεί ο Κλίντον, απ' το άγχος λένε τρία ναι μαζί, ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ. Εκ μέρους όλων των Ευρωπαίων αριστεροσοσιαλιστών, ηγετών της ελπίδας, σας καλωσορίζω στη νέα τάξη πραγμάτων.

***

Σ' αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων, τα πράγματα αλλάζουν το νόημά τους. Την ορολογία αυτής της νέας τάξης εγκαινίασε προσωπικώς ο κύριος Κλίντον σε κείνον τον διεθνή εξευτελισμό του, όπου σχεδόν με δάκρυα στα μάτια, ζητούσε συγνώμη απ' τον κόσμο. Επειδή ξέχασε το φερμουάρ του ανοιχτό, είδε φως η Μόνικα και μπήκε. Αυτή τη συγνώμη πληρώνουμε τώρα.

Τότε, λοιπόν, ο κύριος Κλίντον είπε πως αυτό που έκανε δεν είναι αυτό που ξέρουμε, αυτό που έκανε ονομάζεται ανάρμοστο. Ενώ αυτό που κάνει τώρα είναι το αρμόζον. Για να καταλαβαίνουμε τη διαφορά, το λέω.

Αμέσως μετά έγινε μια μετακίνηση λέξεων, νοημάτων και φράσεων σε όλα τα λεξικά και τις γλώσσες του κόσμου. Ετσι οι πύραυλοι λέγονται άνθρωποι, γι' αυτό και όταν πέφτει ένας πύραυλος πάνω σε εκατό παιδιά σχολείου, λέμε ήρθε η ανθρωπιστική βοήθεια.

Γι' αυτό όταν σκοτώνουνε πολλούς ανθρώπους την ίδια μέρα, οι στρατηγοί του ΝΑΤΟ λένε πως ήταν μια καλή μέρα. Γι' αυτό βομβαρδίζουνε καθημερινά, γιατί δεν ξεχνάνε τον συνάνθρωπό τους.

***

Με τη νέα ορολογία, το ΝΑΤΟ έγινε ΟΗΕ και ο ΟΗΕ περίσσεψε. Πολύ πιθανόν να μετατραπεί σε κυνηγετικό σύλλογο, ενώ φήμες θέλουν τον Κόφι Ανάν ότι θα τεθεί επικεφαλής στη διάσωση ενός σπάνιου είδους μυρμηγκιού που ζει στα βουνά της Γιουγκοσλαβίας. Θέλουν κάτι να σώσουν που να τους θυμίζουν τη Γιουγκοσλαβία. Τα μυρμήγκια, τα μυρμήγκια.

Οι πιλότοι των αερομαχητικών δεν έχουν σκοτώσει ούτε ένα μυρμήγκι στη Γιουγκοσλαβία και είναι πολύ χαρούμενοι γι' αυτό. Ο αμερικανικός λαός δε θα τους συγχωρήσει ποτέ αν μαζί με τους ανθρώπους σκοτώσουν και κάποιο μυρμήγκι, γιατί οι Αμερικανοί πάνω απ' όλα ξέρουν να σέβονται τα ζώα στον πλανήτη.

Σύμφωνα με τη νέα ορολογία, ειρήνη έχει ένας λαός όχι όταν ζει ειρηνικά, αλλά όταν δεν υπάρχει καθόλου λαός. Γι' αυτό σκοτώνουν τους Γιουγκοσλάβους, για να φέρουν ειρήνη στον τόπο τους.

***

Η ελληνική κυβέρνηση, μαζί με τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες υπογράφουν τους βομβαρδισμούς για δύο λόγους. Πρώτον γιατί το θέλουν οι Αμερικανοί και δεύτερον γιατί το θέλουν πάρα πολύ οι Αμερικανοί. Η ελληνική κυβέρνηση, η μόνη γενναία, διαφωνεί με τις χερσαίες επιχειρήσεις. Θέλει δηλαδή να σκοτώνουν τους Σέρβους μόνο από αέρος, όχι από ξηράς. Είναι θέμα γούστου.

Η Ελλάδα είναι μία μικρή χώρα. Αν καταβάλουμε όλοι μια προσπάθεια, μπορούμε να την κάνουμε ακόμα μικρότερη, ώστε κάποτε να μπορεί να χωράει σε μια βαλίτσα, γιατί θέλει να την παίρνει στα ταξίδια του ο Κλίντον, επειδή δεν του αρέσουν οι πισίνες και προτιμάει το Αιγαίο. Για να χωρέσει σε μια βαλίτσα, η Ελλάδα πρέπει να μην κουβαλάει μαζί την ιστορία της, γι' αυτό σας παρακαλούμε ό,τι διαβάζετε, ό,τι γνωρίζετε από ιστορία, ξεχάστε το.

Τι σημαίνει το σύνθημα πρώτα η Ελλάδα. Αφήστε τους άλλους να καίγονται, εμείς να 'μαστε καλά.

***

Δικτάτορας κατά τον Κλίντον ο Μιλόσεβιτς. Και γιατί δε σκοτώνουν τον ίδιο και σκοτώνουν το λαό; Για ν' αφήσουν το δικτάτορα μόνο του πάλι, γιατί θέλει η κυρία Ολμπράιτ να του δώσει συγχαρητήρια, όπως έκανε και με τον Πινοσέτ.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ λέγεται Ολμπράιτ. Οι υπουργοί των ευρωπαϊκών χωρών Ολμπράιτ.

Δηλαδή, στην περίοδο της δικής μας δικτατορίας, σύμφωνα με το σκεπτικό της νέας τάξης πραγμάτων, αν ο Παπαδόπουλος είχε κάνει εκκαθαρίσεις, έπρεπε να βομβαρδιστούν τα σχολεία και τα νοσοκομεία της Κέρκυρας.

Οι πύραυλοι του ΝΑΤΟ βλέπουν τους στόχους. Ξεχωρίζουν και ιδεολογίες. Δηλαδή σκοτώνουν μόνο αυτούς που συμφωνούν με τον Μιλόσεβιτς.

Αν γίνεται μια γενοκτονία αλλά το χρηματιστήριο ανεβαίνει, εμείς ξεχνάμε τη γενοκτονία. Και πόσο πρέπει να ανέβουν οι μετοχές για να ξεχάσουμε εντελώς;

Η επέμβαση στο Κόσσοβο έγινε χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Μήπως επειδή ο ΟΗΕ έβγαλε πολλά ψηφίσματα για την κατάσταση στην Κύπρο, οι Αμερικανοί παραμένουν απαθείς μέχρι τα τώρα;

Η Πρίστινα έχει τριακόσιες είκοσι χιλιάδες αλβανόφωνους. Γιατί τη βομβαρδίζουν, για να μην έχουν πού να μείνουν αυτοί για τους οποίους έγινε η επέμβαση; Απορίες.

***

Αλλάζουν οι έννοιες, αλλάζουν τα λόγια, αλλάζουν τα νοήματα και το συναίσθημα εξορίζεται. Πρέπει να εξορίσουμε το συναίσθημα, πρέπει να το δούμε λογιστικά το θέμα, είμαστε παράρτημα εταιρίας και όχι χώρα με ανθρώπους και συνειδήσεις. Καλό θα ήταν σιγά σιγά να καταργήσουμε και τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, της 25ης Μαρτίου και για να μην προκαλούμε και διότι τιμούμε αγώνες τιμής και συναισθήματος.

Αλλάζουν οι έννοιες, αλλάζουν τα νοήματα, τώρα οι νέοι μαυραγορίτες δε γυρνάνε με τον τενεκέ το λάδι, είναι με γραβάτες και χαίρουν εκτίμησης. Εχουν βγάλει τις κουκούλες και απολαμβάνουν τα προνόμια της νέας τάξης πραγμάτων. Οποιος αντιτίθεται σ' αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων, τον περιμένει το πυρ το εκσυγχρονισμένο.

Υπερπατριώτης, εθνικιστής, πατριδοκάπηλος, γραφικός, ευαίσθητος, ρατσιστής, μη Ευρωπαίος, επιχειρήματα όλων των πληρωμένων φερέφωνων της νέας δικτατορίας του πλανητάρχη.

***

Εμπρός λοιπόν στη νέα τάξη πραγμάτων. Εμπρός στην Ευρώπη των βομβαρδισμών και των πυραύλων με τις αριστερές σφραγίδες. Εμπρός στο νέο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ. Εμπρός στο νέο δόγμα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, γι' αυτό κάνε αυτό που σου λέω. Ελάτε λοιπόν όλοι να γίνουμε οι νέες Μόνικες. Οι Ευρωμόνικες. Σκύψτε το κεφάλι στο οβάλ γραφείο, ελάτε να συνειδητοποιήσουμε την αδυναμία μας και ελάτε να το κάνουμε σημαία. Την καινούρια μας σημαία, τον καινούριο μας ύμνο.

Σε γνωρίζω από το φόβο

Της καρδιάς τη συγκοπή

Σε γνωρίζω από τον τρόπο

Που επενδύεις τη δραχμή

Απ' τα χρηματιστήρια βγαλμένη

Της Σοφοκλέους τα ιερά

Ετσι πάντα ανεβασμένη

Χαίρε φράγκα ελβετικά.

Και όπως θα 'λεγε και ο Τζίμης, σκοτώθηκαν μόνο 50 σήμερα, γι' αυτό έπεσε το μάρκο...".

Η ελληνική κυβέρνηση, μαζί με τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, υπογράφουν τους βομβαρδισμούς για δύο λόγους. Πρώτον γιατί το θέλουν οι Αμερικανοί και δεύτερον γιατί το θέλουν πάρα πολύ οι Αμερικανοί. Η ελληνική κυβέρνηση, η μόνη γενναία, διαφωνεί με τις χερσαίες επιχειρήσεις. Θέλει δηλαδή να σκοτώνουν τους Σέρβους μόνο από αέρος, όχι από ξηράς. Είναι θέμα γούστου

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενα παραμύθι για δύο κουνουπάκια (2010-12-23 00:00:00.0)
Πολιτικοί οι λόγοι που δεν έρχονται οι Ελληνες φοιτητές (2001-01-30 00:00:00.0)
Επιμένει στο «όχι» η Τουρκία (2000-12-16 00:00:00.0)
Μονοήμερη περιοδεία Ολμπράιτ (1999-06-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1999-04-27 00:00:00.0)
Νέο αλαζονικό μήνυμα Κλίντον για ασταμάτητες επιδρομές (1999-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ