Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οχι στις ΝΑΤΟικές υποτροφίες

Η συγκυρία άσχημη και η απάντηση καυστική. Το ΝΑΤΟ μοιράζει υποτροφίες σε επιστήμονες και την ίδια ώρα βομβαρδίζει τους ανθρώπους. Σκοτώνει τη ζωή, τη γνώση, καταλύει κάθε έννοια δικαίου, παραποιεί την ιστορία και την αλήθεια. Οι επιστήμονες απαξιούν και προκαλούν το ΝΑΤΟ να δημιουργήσει τμήματα "Μάνατζερ πολέμων".

Η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, στα πλαίσια του προγράμματος υποτροφιών του ΝΑΤΟ για την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών ή μεταδιδακτορικής έρευνας, σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα χωρών - μελών του ΝΑΤΟ προκήρυξε διαγωνισμό για τους ενδιαφερόμενους. Η προκήρυξη κοινοποιήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1999. Μεταξύ των επιστημονικών κλάδων για τους οποίους χορηγούνται υποτροφίες είναι: Γεωργικές επιστήμες, Βιοχημεία, Βιολογία, Οικολογικές επιστήμες, Γεωλογικές επιστήμες, Κοινωνιολογία, Φιλοσοφία, Νομική κλπ.

Η Ιατρική Υπηρεσία του "Ιπποκράτειου" Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με έγγραφό της στις 27 Απρίλη, προς τους Διευθυντές Τμημάτων, Κλινικών, Εργαστηρίων και Μονάδων ζητά να ενημερώσουν τους γιατρούς και τους επιστήμονες για την προκήρυξη των υποτροφιών.

Αυτό την ίδια ώρα που γιατροί του Νοσοκομείου εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα θύματα του βρώμικου ακήρυχτου ΝΑΤΟικού πολέμου σε βάρος του γιουγκοσλάβικου λαού, βοηθώντας το δύσκολο έργο των συναδέλφων τους στα νοσοκομεία της Πρίστινας και άλλων περιοχών της Γιουγκοσλαβίας.

Μπροστά σ' αυτό το οξύμωρο γεγονός, άρχισαν να εμφανίζονται και οι πρώτες αντιδράσεις. Ο διευθυντής της Α' Χειρουργικής Κλινικής του "Ιπποκράτειου" Νοσοκομείου, Γ. Χατζηθεοχάρης, απάντησε καυτηριάζοντας τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν χώρα την ώρα της πιο βάρβαρης και απρόκλητης επέμβασης της δολοφονικής Συμμαχίας:

"Αιτιολογώ ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να διαθέτει ικανότητα χορήγησης υποτροφιών για επιστημονική κατάρτιση στα αντικείμενα που αναφέρονται στο έγγραφό σας. Θα ήταν δυνατό να απαντήσω εάν χορηγούνταν υποτροφίες στο αντικείμενο "επιλογής στόχων αμάχου πληθυσμού" και "War Managers"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ