Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκρηξη - μυστήριο στο εργοτάξιο Ευήνου

Με πέπλο σιωπής καλύπτει η εργολαβική "Κοινοπραξία Φράγματος Ευήνου" την προχτεσινή έκρηξη στο εργοτάξιο της επιχείρησης. Η έκρηξη έγινε στις 2.30 τα ξημερώματα σε κοντέινερ. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα.

Στο σημείο δημιουργήθηκε κρατήρας 12 τετραγωνικών και βάθους δύο μέτρων. Η καντίνα του εργοταξίου που ήταν σε απόσταση 80 μέτρων από το σημείο της έκρηξης σχεδόν εξαφανίστηκε, ενώ λύγισαν οι ατσάλινοι δοκοί πολλών οικημάτων. Οπως μας είπαν κάτοικοι της περιοχής, "ήταν σαν να έπεσε βόμβα". Εχουν προκληθεί ρωγμές σε ορισμένα σπίτια του χωριού, ενώ έσπασαν τζάμια στις περισσότερες κατοικίες. Ο Αγ. Δημήτριος (σ.σ. ανήκει στο Δήμο Πλατάνου) βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το εργοτάξιο σε ευθεία γραμμή.

Ο δήμαρχος Πλατάνου Λ. Κολέττας μάς είπε ότι "πρέπει να αποκατασταθούν οι ζημιές. Πήραμε τη διαβεβαίωση από την κοινοπραξία ότι εμπειρογνώμονες θα επισκεφτούν το χωριό, θα καταγράφουν και θα αποκατασταθούν οι υλικές ζημιές". Εχουν υποβληθεί 15 δηλώσεις πολιτών του χωριού για φθορές σε κατοικίες.

Ερωτηματικά έχει προκαλέσει η στάση των αρμοδίων της εταιρίας. Τρεις φορές μέλη της διοίκησης του ΕΚ Ναυπάκτου προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με υπευθύνους της εταιρίας, αλλά κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε να απαντήσει.

"Αν η έκρηξη συνέβαινε τη μέρα θα θρηνούσαμε πολλά θύματα. Επικοινωνήσαμε τρεις φορές με την εταιρία, αλλά οι υπεύθυνοι είχαν χαθεί... ", μας είπε ο πρόεδρος του ΕΚ Ναυπάκτου Γ. Σταυράκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, δέκα φιάλες οξυγόνου που ήταν ασφαλισμένες μέσα σε σιδερένιο εμπορευματοκιβώτιο εξερράγησαν με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε παρακείμενα οικήματα, μηχανήματα και αυτοκίνητα συνολικής αξίας 40 εκατομμυρίων δραχμών. Προανάκριση για την εξακρίβωση της αιτίας της έκρηξης ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου, ενώ έχει κληθεί αρμόδιος πυροτεχνουργός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ