Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΚΡΙΝΠΙΣ
Το μέλλον θα δείξει...

Την 37η μέρα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, εκπρόσωποι της οικολογικής οργάνωσης "Γκρίνπις", σε συνέντευξη Τύπου, ανέφεραν ότι Θεωρητικά, οι διοξίνες που αναπτύχθηκαν από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ σε δεξαμενές καυσίμων και μονάδων παραγωγής χλωρίου, έχουν "φτάσει" και στη χώρα μας... Σημείωσαν ακόμα ότι τα αποτελέσματα από τη "δράση" των διοξινών στον ανθρώπινο οργανισμό θα τα δούμε μακροπρόθεσμα.

Τα παραπάνωσίγουρα ακούγονται κάπως... "αισιόδοξα", σε σχέση με την αρχική βεβαιότητα της "Γκρίνπις" για τα θύματα της περιβαλλοντικής καταστροφής που συντελείται στα Βαλκάνια, δηλαδή τους Γιουγκοσλάβους.

Παρουσιάζοντας τα μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης, το μέγεθος του προβλήματος, εξήγησαν πως οι διοξίνες δρουν ως "περιβαλλοντικές ορμόνες" που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.

Τα μέλη της "Γκρίνπις" αναφέρθηκαν στους κινδύνους από το απεμπλουτισμένο ουράνιο που περιέχουν πυρομαχικά, λέγοντας πως η χρήση τους είναι εγκληματική και πρέπει να απαγορευτεί με διεθνείς συνθήκες.

Οι εκπρόσωποι της οργάνωσης αναφέρθηκαν στους κινδύνους που εγκυμονεί ο πόλεμος, για το "Κοζλοντούι" στη Βουλγαρία. Ακολούθως, κινδύνους εγκυμονεί ο πυρηνικός αντιδραστήρας που υπάρχει στη Γιουγκοσλαβία, ο οποίος είναι μεν ανενεργός, ωστόσο αν χτυπηθεί θα προκληθεί διαρροή ραδιενέργειας.

Τα μέλη της "Γκρίνπις", σε ερώτημα σχετικά με τη "σιγή" που κράτησε η οργάνωση αυτό το διάστημα, υπονόησαν πως πιθανές δυναμικές ενέργειες δε θα είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ