Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"
Αντιπολεμική Επιτροπή Αλληλεγγύης των γιατρών

"Παραμονές εργατικής Πρωτομαγιάς, λίγο πριν το 2000 και ο πλούτος του κεφαλαίου εξακολουθεί να χτίζεται πάνω στο αίμα των εργαζομένων, εκμηδενίζοντας ακόμη και την ίδια την ανθρώπινη αξία. Γι' αυτό σήμερα επιβάλλεται κάθε εργαζόμενος να πάρει ενεργά μέρος στο αντιπολεμικό κίνημα και όλοι μαζί να συνδυάσουμε την πάλη για τα δίκαια αιτήματά μας με την πάλη ενάντια στους βομβαρδισμούς της ΟΝΕ".

Πάνω σ' αυτή την αλήθεια και τη σημερινή πραγματικότητα συντάχτηκαν αποφασιστικά χτες οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ευαγγελισμός και αποφάσισαν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) είχε κηρύξει για χτες τρίωρη στάση εργασίας στη διάρκεια της οποίας έγιναν συνελεύσεις στα νοσοκομεία κατά του πολέμου. Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Ευαγγελισμού αποφάσισε τρίωρη στάση εργασίας και μαζί με την πενταμελή Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο νοσοκομείο οργάνωσαν από κοινού συγκέντρωση.

Στην κοινή συγκέντρωση γιατρών και εργαζομένων αποφασίστηκε η εκλογή αντιπολεμικής, φιλειρηνικής επιτροπής αλληλεγγύης η οποία θα συγκεντρώσει χρήματα και υγειονομικό υλικό και θα τα αποστείλει στη Γιουγκοσλαβία. Αν χρειαστεί θα οργανώσει και ομάδες γιατρών που θα μεταβούν στη γειτονική χώρα προκειμένου να βοηθήσουν το έργο των συναδέλφων τους.

Η επιτροπή θα έχει διαρκή δράση όσο θα κρατάει ο πόλεμος προσφέροντας από τη μια ανακούφιση στα θύματα της βαρβαρότητας και καταδικάζοντας διαρκώς από την άλλη την ωμή επέμβαση των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων "που δεν σέβονται την ιστορία των λαών αλλά και, την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη".

Στη συγκέντρωση τονίστηκε η ανάγκη να επεκταθεί αυτή η δραστηριότητα σε όλα τα νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ