Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πώς είδε ο Τύπος την άνοδο της ΠΚΣ

Η αναμφισβήτητη, σημαντική άνοδος της Πανσπουδαστικής δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, για κανέναν. Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος που οι χτεσινές εφημερίδες παρουσίασαν τα αποτελέσματα σε σχέση με την ΠΚΣ, αναγνωρίζοντας ότι αντικειμενικά είναι η μόνη παράταξη που σημειώνει άνοδο σε ψήφους και ποσοστά τα τελευταία χρόνια.

"Ανοδος της ΠΚΣ, πτώση της αποχής" είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του "Εθνους".Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζει "εντυπωσιακή" την άνοδο των ποσοστών της παράταξης και σημειώνει "η προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη... προβάλλει και πάλι ισχυρή. Συνεχίζει την ανοδική της πορεία, που άρχισε από το 1994".Τα "Νέα" μιλούν για αύξηση των ποσοστών των αριστερών παρατάξεων και ειδικά της ΠΚΣ. "Η ΠΚΣ φάνηκε να ωφελείται αρκετά από την έντονη κινητοποίηση που έδειξαν τα μέλη της τον τελευταίο καιρό και ανέβασε το ποσοστό της κατά 4% κατά την ίδια, είτε κατά 2% κατά τη ΔΑΠ και 3% κατά την ΠΑΣΠ. Ετσι, η ΠΚΣ είναι η τρίτη δύναμη", αναφέρει το ρεπορτάζ των "Νέων".

Η "Εξουσία" σημειώνει τη "σημαντική άνοδο των ΠΚΣ". Συγκεκριμένα αναφέρει ότι "την τρίτη θέση κατέλαβαν και φέτος οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας που πρόσκεινται στο ΚΚΕ".

Ο "Ελεύθερος Τύπος" αναφέρει ότι "η αύξηση της δύναμης της φοιτητικής παράταξης της ΚΝΕ" είναι ένας από τους παράγοντες που αποτελούν "εκκωφαντικό μήνυμα για την κυβέρνηση... με σαφή πολιτική σημασία".

Η "Βραδυνή" σε ρεπορτάζ για την "αναμενόμενη άνοδο της Πανσπουδαστικής" λέει ότι "οι προσκείμενοι στην παράταξη της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας περίμεναν μεγάλη άνοδο σε ψήφους και ποσοστά και οι προβλέψεις τους δεν άργησαν να δικαιωθούν", ενώ μεταφέρει το "πανηγυρικό" κλίμα που επικρατούσε το βράδυ των εκλογών στα γραφεία της ΚΝΕ.

Η "Ελευθεροτυπία" επίσης αναγνωρίζει την ενίσχυση της ΠΚΣ σε σχέση με τις υπόλοιπες δυνάμεις, που αναφέρει ότι μένουν στα ίδια ποσοστά. Ομως από το ρεπορτάζ της εφημερίδας για τα ΤΕΙ, απουσιάζουν εντελώς τα αυξημένα ποσοστά της ΠΚΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ