Τρίτη 22 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνέδριο μπροστά σε μια κρίσιμη διετία

Ξεκινά σήμερα στο ξενοδοχείο ΝΟΒΟΤΕΛ στην Αθήνα το 68ο Συνέδριο (Γενική Συνέλευση) της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) που θα καθορίσει τις θέσεις του κλάδου, τη δράση το επόμενο διάστημα και θα εκλέξει το νέο διοικητικό συμβούλιο με διετή θητεία. Με αφορμή την έναρξη του Συνεδρίου, που θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιούνη, η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" απευθύνει κάλεσμα στους αντιπροσώπους ώστε να δυναμώσει η φωνή της ΔΕΕ, τονίζοντας ότι "μπροστά σε μια κρίσιμη διετία που θα μπουν σε δοκιμασία όσα δικαιώματα και κατακτήσεις μας απέμειναν, με ενισχυμένη τη ΔΕΕ θα έχουμε ένα σίγουρο μετερίζι αποφασιστικής παρέμβασης".

Περιγράφοντας τα όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα η ΔΕΕ τονίζει ότι "απέναντι σ' αυτή τη ζοφερή κατάσταση οι πλειοψηφίες στη ΔΟΕ και στην ΟΛΜΕ όχι μόνο δεν αντιτάχθηκαν, αλλά έχοντας κάνει στρατηγικό τους στόχο, το στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου, την αντιλαϊκή ΟΝΕ, στη συνέχεια έγιναν κοινωνικοί εταίροι της κυβέρνησης, της ΕΕ, του κεφαλαίου και μέσα από τους διαβόητους κοινωνικούς διαλόγους, είτε ανοιχτά, είτε παθητικά, είτε συγκαλυμμένα, στήριξαν όλες τις αντεργατικές αντιεκπαιδευτικές κυβερνητικές επιλογές".

Η ΔΕΕ απευθύνεται στους αντιπροσώπους στο Συνέδριο με την πρόταση προοπτικής για "ένα κίνημα που στον αντιλαϊκό Ευρω-ΟΝΕ δρόμο της εξαθλίωσής μας και της ασύστολης κερδοφορίας για το κεφάλαιο, θα αντιπαραθέτει τον αντι-ΟΝΕ δρόμο της προόδου, που στο επίκεντρό του θέτει το δημόσιο δωρεάν 12χρονο σχολείο, τη δημόσια δωρεάν υγεία, την πλήρη κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών του εκπαιδευτικού και του κάθε εργαζόμενου. Ενα κίνημα δυναμικό επιθετικό που θα αντιπαλεύει αποτελεσματικά τον πόλεμο του κεφαλαίου με την όποια μορφή του. Ενα κίνημα που θα μπορεί να στέκεται, ταξικά, διεκδικητικά, αγωνιστικά, στο ύψος των περιστάσεων".

Η ΔΕΕ με ανακοίνωσή της καλεί τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν έμπρακτα τις "τακτικές που εκφυλίζουν τον συνδικαλισμό και τον κάνουν υποχείριο της κυβέρνησης και της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της". Αναφερόμενη στις μεθοδεύσεις της ΠΑΣΚ, που με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών για αντιπροσώπους, μείωσε σημαντικά τους αντιπροσώπους της, ώστε να μην μπορεί να πάρει ξανά την αυτοδυναμία στη νέα Διοίκηση της ΔΟΕ, κάνει λόγο για σενάρια της ηγεσίας της προκειμένου "τεχνητά να ανατρέψουν την εκφρασμένη ετυμηγορία του κλάδου και να σφετεριστούν την αυτοδυναμία και στη νέα Διοίκηση της ΔΟΕ". Ειδικότερα η ΔΕΕ καταγγέλλει στους εκπαιδευτικούς ότι η ΠΑΣΚ σκέφτεται να κατεβάσει δύο ψηφοδέλτια και μοιράζοντας κατάλληλα τους αντιπροσώπους να πάρει από την πρώτη κατανομή δύο έδρες και από τη δεύτερη άλλες δύο. Το δεύτερο "σενάριο" προβλέπει η ΠΑΣΚ να δώσει ψήφους στο ΣΥΝ "και έτσι να διασφαλιστούν και η εκλογή ενός μέλους του ΣΥΝ, αλλά και οι σχέσεις εξάρτησης του ΣΥΝ από το ΠΑΣΟΚ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ