Τρίτη 22 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
25Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Δυναμικό ξεκίνημα

Με κεντρική - γι' αυτή την περίοδο - εκδήλωση το νεανικό μπλόκο στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό, στις 10 και 11 του Ιούλη,οι οργανώσεις της ΚΝΕ, εντείνουν τη δράση τους στο ρυθμό του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή".Παράλληλα με τις δεκάδες κατά τόπους εκδηλώσεις που οργανώνουν οι Κνίτες και οι Κνίτισσες, στήνουν μια άλλη απόβαση και ανακατάληψη στο Λιτόχωρο, αποκλεισμό των συνόρων στους Ευζώνους και μια μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Καλούν τους νέους και τις νέες να πάρουν μαζικά μέρος σ' αυτό το πανελλαδικό αντιιμπεριαλιστικό διήμερο. Καλούν τα νιάτα της χώρας μας να διαδηλώσουν ακόμα πιο μαζικά και μαχητικά ενάντια στον πόλεμο που συνεχίζεται, να ορθώσουν μαζί με τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες ένα φράγμα στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ που κάνουν κατοχή στο Κόσσοβο περνώντας από τη χώρα μας.

Ταυτόχρονα, με μια σειρά προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε γειτονιές της Αθήνας και μαζικές εξορμήσεις σε στέκια νεολαίας, συνεχίζονται αυτή την βδομάδα οι δραστηριότητες του Φεστιβάλ και σηματοδοτούν το δυναμικό του ξεκίνημα. "Με τον αέρα της εκλογικής επιτυχίας του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, την ανταπόκριση που βρήκε το αγωνιστικό - ενωτικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ από τη νεολαία, από τους αγώνες που είχαμε τους τελευταίους μήνες στο χώρο της παιδείας, για το Κουρδικό και το Κόσσοβο, τους αγώνες που συνεχίζονται ενάντια στη νατοϊκή κατοχή στο Κόσσοβο, ξεκίνησε το 25ο φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στις γειτονιές, στους χώρους δουλιάς και μόρφωσης της Αθήνας", υπογραμμίζει ο Αλέκος Μαρινάκης,μέλος του Γραφείου του ΚΣ και Γραμματέας της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ.

"Οι προφεστιβαλικές δραστηριότητες της Οργάνωσης θα κρατήσουν μέχρι τέλος Ιούλη και θα είναι αφιερωμένες στη δράση ενάντια στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό. Ηδη άρχισαν όλες οι οργανώσεις της ΚΝΕ την προετοιμασία τους, με στόχο μέσα από την προφεστιβαλική δραστηριότητα, να ενισχυθεί η συσπείρωση και αντιιμπεριαλιστική δράση των νέων, να ανέβουν οι αγώνες τους", επισημαίνει ο Α. Μαρινάκης και τονίζει ότι όλη αυτή η δραστηριότητα "στοχεύει στην πολιτικο - ιδεολογική παρέμβαση ακόμα πιο πλατιά στη νεολαία, στο κέρδισμα συνειδήσεων με το ΚΚΕ, στη μαζικοποίηση της ΚΝΕ με νέους που συναντηθήκαμε μαζί τους στους αγώνες το προηγούμενο διάστημα. Επίσης, στην προβολή της ερασιτεχνικής δημιουργίας των νέων και της πολιτιστικής πρότασης της ΚΝΕ".

  • Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα τις επόμενες μέρες είναι:

- Την Πέμπτη 24/6,στην Κεντρική Πλατεία της Ηλιούπολης,όπου θα μιλήσει ο Αντρέας Φραγκέας,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Το Σάββατο 26/6,στις 8μ.μ.,στην Πλατεία Αγ. Παντελεήμονα στην Αχαρνών.

- Την Τετάρτη 30/6,στις 8μ.μ.,στον Ταύρο,στο χώρο των Σφαγείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ