Τρίτη 22 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συζητήθηκε η αγωγή κατά των δασικών

Τη γνωστή μέθοδο ακολούθησαν για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης προσφεύγοντας στα δικαστήρια για να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αντί να δώσουν λύσεις στα προβλήματά τους. Ετσι, χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητήθηκε αγωγή του ελληνικού δημοσίου, με την οποία ζητείται να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι Ενώσεις Δασολόγων, Δασοπόνων και Δασοφυλάκων από την 1η Ιούνη 1999.

Οι δασικοί υπάλληλοι απέχουν από την υπερωριακή απασχόληση, αρνούμενοι να συμμετάσχουν στην καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα των πυρκαγιών. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο 2612/98 το Πυροσβεστικό Σώμα είναι ο μοναδικός αρμόδιος φορές για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Μια την ίδια αγωγή - ως είθισται πλέον σε τέτοιες περιπτώσεις - ζητείται ακόμη να διαταχθεί από το δικαστήριο η διακοπή των απεργιακών κινητοποιήσεων και να απαγορευτεί η επανάληψή τους στο μέλλον με τα ίδια ή συναφή αιτήματα!

Κατά τη χτεσινή συζήτηση στο δικαστήριο, ο Δ. Σπαθής, διευθυντής δασών, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του ελληνικού δημοσίου, αναφέροντας ότι η κήρυξη της απεργίας αποφασίστηκε ομόφωνα από όλα τα σωματεία και κοινοποιήθηκε στις νόμιμες ημερομηνίες. Επίσης, είπε ότι για το προσωπικό ασφαλείας δεν είναι αρμόδιοι οι δασικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ