Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΔΟΣ ΠΙΝΔΟΥ
Προμελετημένο έγκλημα

Σε βωμό όπου θυσιάστηκαν ανθρώπινες ζωές στο όνομα της εγκληματικής αδιαφορίας μετατράπηκε η τετραώροφη πολυκατοικία της οδού Πίνδου στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ενοικοι και περίοικοι μιλούσαν για αδυνάτισμα της υποδομής του κτιρίου ύστερα από εργασίες που έγιναν κατά την κατασκευή του σούπερ μάρκετ "DIA", το οποίο στεγαζόταν στο ισόγειο του κτιρίου. Η περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας ήταν από εκείνες που επλήγησαν περισσότερο από τους σεισμούς και οι κάτοικοι περίμεναν χτες στο δρόμο τα συνεργεία των μηχανικών να τους πουν αν τα σπίτια τους είναι κατάλληλα να κατοικηθούν, στη σκιά του φόβου για μετασεισμούς.

Ο Παύλος Καρδάσης, καθισμένος σε μία καρέκλα ακριβώς απέναντι από τα ερείπια, παρακολουθούσε ανέκφραστος τις προσπάθειες των μελών της ΕΜΑΚ να απεγκλωβίσουν τη σύζυγό του και άλλα τέσσερα άτομα: Τον Χρήστο και την Ειρήνη Τσαχτουρίδου, την Μαρία Μπούζη και την Αντριάννα Κουρτεσιώτη. "Τι φταίμε εμείς να πεθαίνουμε επειδή ο άλλος θέλει να πλουτίσει;", ρωτούσε αφοπλιστικά. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι όταν πριν δύο χρόνια περίπου νοικιάστηκε το ισόγειο, έγιναν εργασίες που αδυνάτισαν την υποδομή του κτιρίου. "Σκάλισαν, έβγαλαν κολόνες και η επέμβαση ήταν οδυνηρή. Μπορεί και να μην έπεφτε", είπε χαρακτηριστικά με το βλέμμα στραμμένο στα ερείπια, ενώ θυμόταν το φορτηγά να βγάζουν μπάζα από το ισόγειο του κτιρίου. Το κτίριο, σύμφωνα με τους περιοίκους είχε υποστεί ζημιές κατά τους σεισμούς του 1981 και εργασίες που έγιναν στο σούπερ μάρκετ το έφεραν στην κατάσταση που είναι σήμερα.

Ο γιος του Γ. Καρδάσης, ο οποίος είναι αρχιτέκτονας, δήλωνε ότι στο κτίριο δεν υπήρχαν σιδηροκατασκευές και τα σημεία αντιστήριξης της ταράτσας ήταν το φρεάτιο του ασανσέρ και η σκάλα, ενώ μιλούσε και για έλλειψη στήριξης στα μπαλκόνια. Είπε επίσης ότι το έδαφος ήταν σαθρό από την κατασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ