Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για άμεσα μέτρα

Κατέθεσαν στο Ευρωκοινοβούλιο κατεπείγον ψήφισμα με το οποίο ζητούν τη διάθεση όλων των απαραίτητων χρηματοδοτικών μέσων από την ΕΕ

Την άμεση λήψη μέτρων και τη διάθεση όλων των απαραίτητων χρηματοδοτικών μέσων από την ΕΕ για την αντιμετώπιση των αναγκών των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός στην Αθήνα,ζητούν με κατεπείγον ψήφισμα που κατέθεσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας,Γ. Θεωνάς και Κ. Αλυσανδράκης,επισημαίνοντας ότι "πρόκειται για τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή που έπληξε τη χώρα τα τελευταία χρόνια με σημαντικές συνέπειες στην κοινωνική και οικονομική ζωή της ελληνικής πρωτεύουσας".

Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι ο σεισμός της 7ης Σεπτεμβρίου, που χτύπησε κυρίως τις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας, προκάλεσε δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, ενώ μεγάλος αριθμός κατοικιών κατέρρευσαν ή κατέστησαν ακατάλληλες προς κατοίκηση, αφήνοντας άστεγους χιλιάδες πολιτών. Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη λύπη τους για τους νεκρούς που προκάλεσε ο σεισμός, τη συμπάθειά τους στους εκατοντάδες τραυματίες και την αλληλεγγύη τους στους αστέγους, καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή "να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα και να χρησιμοποιήσει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να συμβάλει στην αντιμετώπιση των αναγκών των πληγέντων, στην αποκατάσταση των ζημιών και της ομαλής κοινωνικής και οικονομικής ζωής στις περιοχές που επλήγησαν".

Ζητούν επίσης από τις ελληνικές αρχές "υπό το φως και του τελευταίου σεισμού, να ενισχύσουν τους μηχανισμούς ελέγχου στους κατασκευαστές και να ενδυναμώσουν την αντισεισμική νομοθεσία, τόσο για τις κατοικίες όσο και για τους χώρους εργασίας, δεδομένου ότι το σύνολο σχεδόν των θυμάτων προέρχεται από την κατάρρευση πολυκατοικιών και ιδιαίτερα εργοστασίων, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σχετικά με την αντισεισμική τους κατασκευή και ειδικότερα σχετικά με την τήρηση των κανόνων ασφαλείας στους χώρους εργασίας". Ταυτόχρονα υπογραμμίζουν την ανάγκη "να επανεξεταστεί και να ενισχυθεί η αντισεισμική νομοθεσία και να υπάρξει αυστηρός έλεγχος των κατασκευαστών για την εφαρμογή της".

Στο ψήφισμα τονίζεται, τέλος, ότι "ο σεισμός που χτύπησε την ελληνική πρωτεύουσα, μερικές μόλις μέρες μετά το σεισμό στην Τουρκία, αναδεικνύει το πρόβλημα της δημιουργίας της απαραίτητης υποδομής και του συντονισμού των δυνάμεων για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στην ΕΕ και την παροχή βοήθειας σε τρίτες χώρες ώστε να διασώζονται, όσο είναι δυνατό, περισσότερες ζωές και να επιστρέφει το γρηγορότερο δυνατό η ομαλότητα στην πληγείσα περιοχή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ