Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΕΦΥΡΙ
"Χάθηκε" κι ο δήμαρχος...

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι του Ζεφυρίου όχι μόνο με τις καταστροφές από το σεισμό, αλλά από τις ελλείψεις που υπάρχουν σε σκηνές. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο Δήμος Ζεφυρίου, το 17% των κτισμάτων της πόλης έχει κριθεί κατεδαφιστέο και το 50% των κτιρίων είναι ακατοίκητα. Οι κάτοικοι είναι στο δρόμο.

Από το δήμο υπάρχουν συνεχείς υποσχέσεις ότι σκηνές και νερό θα διανεμηθούν στον κόσμο, αλλά δεν αρκούν, αφού μέχρι αργά χτες το απόγευμα δεν είχε διανεμηθεί τίποτα. Η κατάσταση στο Ζεφύρι είναι πολύ άσχημη όχι τόσο στο κέντρο της πόλης όσο στην περιοχή του Παλιού Δημαρχείου, αλλά και στην περιοχή της Κάτω Λίμνης. Οπου εκεί βρίσκονται τα περισσότερα σπίτια που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, σε κολόνες, τοίχους, ενώ ευτυχώς δεν υπάρχουν καταρρεύσεις σπιτιών.

Χτες το απόγευμα έξω από το Δημαρχείο του Ζεφυρίου η κατάσταση είναι έκρυθμη, αφού έχει μαζευτεί κόσμος και ζητά να δει τον δήμαρχο Απ. Ζέρβα που απουσιάζει. Με παιδιά στα αυτοκίνητα και στην αγκαλιά προσπαθούν να βρουν μια άκρη. Η νύχτα έπεφτε στην περιοχή κι όμως τόσος κόσμος δεν είχε πού να μείνει. Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, διαβεβαίωναν τον κόσμο ότι οι σκηνές θα έρθουν, πράγμα που δεν είχε γίνει μέχρι αργά το βράδυ.

"Είναι 6 το απόγευμα και δε μας έχουν δώσει σκηνές. Είμαστε 5 οικογένειες που η πολυκατοικία όπου μένουμε έχει κριθεί κατεδαφιστέα και δεν έχουμε πού να μείνουμε. Καθόμαστε κάτω από μια συκιά απέναντι από το σπίτι και περιμένουμε τι θα γίνει", λέει ο Αλέξης Βαρδίκος και μας δείχνει το σπίτι του. Η κεντρική κολόνα πάχους σαράντα πόντων έχει κοπεί σχεδόν στη μέση, ολόκληρο το οίκημα έχει "κάτσει", ενώ οι ένοικοι δεν μπορούν να μπουν να πάρουν ούτε τα πράγματά τους.

"Εχω τρία παιδιά από 10 μέχρι ενάμισι χρονών και κοιμόμαστε έξω. Τι θα κάνουμε δεν ξέρουμε. Κάτι πρέπει να γίνει. Ο δήμος δεν έχει κάνει τίποτα. Δεν έχουν έρθει ούτε να δουν αν ζούμε ή πεθάναμε", λέει η Αντιγόνη Νάνου.

Και αυτή η νύχτα και για τους κατοίκους του Ζεφυρίου είναι δύσκολη, αφού καλούνται εκτός από τους συνεχείς μετασεισμούς να αντιμετωπίσουν και μια αδιαφορία, που δυστυχώς τα Ρίχτερ είναι πολύ μικρά για να τη λυγίσουν.

Οσον αφορά την περιοχή του Καματερού, η κατάσταση είναι καλύτερη αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο, αφού οι ζημιές περιορίζονται σε ρωγμές στους τοίχους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα στο Ζεφύρι (2007-10-11 00:00:00.0)
Ταξική διαφοροποίηση και προβλήματα από το σεισμό (2000-07-15 00:00:00.0)
Απολογισμός για σκηνίτες και επιδόματα (1999-09-16 00:00:00.0)
Τεράστιες οι καταστροφές (1999-09-09 00:00:00.0)
Την πλήρωσαν πάλι οι φτωχογειτονιές (1999-09-08 00:00:00.0)
Νέος μεγάλος σεισμός στην Κόνιτσα (1996-08-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ