Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η συμπαιγνία των κινητών

Την Αμερική καμώνεται πως ανακάλυψε η κυβέρνηση και δήθεν αναζητά ευθύνες από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Ολα αυτά, όμως, κατόπιν εορτής, μετά δηλαδή το τηλεπικοινωνιακό μπλακ - άουτ των κινητών και την κατακραυγή του κόσμου. Αραγε, δε γνώριζε η κυβέρνηση ότι οι εταιρίες γράφουν εκατομμύρια συνδρομητές, χωρίς να έχουν την αντίστοιχη υποδομή; Δεν ξέρει ότι η λειτουργία τους αποβλέπει μόνο στο κέρδος και ουδόλως παίρνουν υπόψη τους τις ανάγκες των συνδρομητών τους, ή τις παίρνουν μόνο στο βαθμό που εξυπηρετούν την κερδοσκοπία τους;

***

Ολα αυτά είναι γνωστά στην κυβέρνηση. Και όχι μόνο αυτό. Επειδή έχει δώσει "γην και ύδωρ" στους μεγαλοεργολάβους της κινητής, τώρα βέβαια της ζητάνε και τα ρέστα... Και απαιτούν και επιπλέον συχνότητες... αλλά δωρεάν και ασυδοσία στην εγκατάσταση καινούριων σταθμών βάσεων, χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες στην υγεία των πολιτών. Οι "απαιτήσεις" αυτές είναι γνωστές. Αλλά πάει πολύ οι κύριοι κερδοσκόποι της κινητής, να τις προβάλλουν ως αιτία για την "πτώση" του δικτύου τους. Γιατί όπως σωστά παρατήρησε κάποιος πολίτης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, "δεν καλείς για τραπέζι 15 ανθρώπους, αν έχεις μαγειρέψει ένα κιλό κρέας"!

***

Ομως αυτοί κάνουν τη "δουλιά τους". Ετσι τους έμαθε η κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι τι κάνει η πολιτεία. Και εδώ για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι "στρίβει διά του εισαγγελέως"... Ενώ έχει αφήσει απροστάτευτους τους πολίτες, τώρα ζητάει την επέμβαση του εισαγγελέα. Ενώ έχει αποθεώσει την ανομία της αγοράς και της κερδοσκοπίας, τώρα καμώνεται ότι θέλει να ελέγξει τις συνέπειες του "τέρατος" που εξέθρεψε.

***

Αλλά έστω και έτσι. Τώρα που αποδείχτηκε ότι οι εταιρίες κινητής πουλάνε "πακέτα" και "πακετάκια" χωρίς την κατάλληλη υποδομή, θα προστατέψει επιτέλους τον πολίτη. Και σαν πρώτο βήμα θα ενημερωθούν οι συνδρομητές για τις πραγματικές δυνατότητες που διαθέτει το κάθε δίκτυο. Ιδού η Ρόδος... ενημέρωση του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Θα περιμένουμε δηλαδή να μας πει, πότε.

Κ. Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ