Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
"Μας έχουν παρατήσει στο δρόμο"

Στην εγκατάλειψη και στην απελπισία ζουν χιλιάδες κάτοικοι των φτωχικών συνοικιών της Ανθούπολης και Χρυσούπολης στο Περιστέρι οι οποίοι είναι από προχθές στο δρόμο χωρίς καμία βοήθεια από τους αρμόδιους αφού όλα τα σπίτια της περιοχής έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τον προχθεσινό σεισμό.

Οι κάτοικοι απελπισμένοι στους δρόμους και στα πάρκα, μάταια περίμεναν χθες κάποια βοήθεια από τους αρμόδιους οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν. Κανένας μηχανικός του Δήμου δεν έχει πάει ακόμη ώστε να ελέγξει αν τα σπίτια είναι κατάλληλα με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην ξέρουν τι να κάνουν. Οπως μας είπε άλλωστε και ο αντιδήμαρχος Περιστερίου Κ. Ιωαννίδης, ο δήμος αυτή τη στιγμή διαθέτει μόνο τέσσερις μηχανικούς και έχουν κάνει έκκληση σε ιδιώτες.

Οι κάτοικοι και τα σπίτια της Ανθούπολης και της Χρυσούπολης ζουν για δεύτερη φορά τις φοβερές συνέπειες του σεισμού αφού και το 1981 και πάλι τα σπίτια τους είχαν καταστραφεί και είχαν μείνει στο δρόμο. Οπως έλεγαν άλλωστε οι ίδιοι οι κάτοικοι, από τύχη δεν κατέρρευσε κάποιο σπίτι και δεν υπήρχαν θύματα. Χιλιάδες κάτοικοι βρίσκονται στους δρόμους και στα πάρκα. Οσοι από αυτούς διαθέτουν σκηνές είναι τυχεροί, άλλοι πάλι στήνουν αυτοσχέδιες και άλλοι αρκούνται σε ράντζα και κουβέρτες.

Σε όλα τα σπίτια της περιοχής υπάρχουν μεγάλες και βαθιές ρωγμές και τα περισσότερα είναι εμφανές ότι είναι επικίνδυνα για να κατοικηθούν. Δεκάδες πολυκατοικίες έχουν πάρει κλίση, ενώ υπάρχουν εσωτερικοί τοίχοι οι οποίοι έχουν μισογκρεμιστεί. Να σημειώσουμε ότι η περιοχή πριν οικοδομηθεί ήταν ανθρακωρυχείο και από κάτω υπάρχουν εκατοντάδες στοές. Στο ασταθές αυτό κενό έδαφος, μεγαλοεργολάβοι με επιδοτήσεις και δάνεια από το κράτος κατασκεύασαν χιλιάδες σπίτια χωρίς υποδομές τα οποία πουλήθηκαν σε εργαζόμενους της περιοχής.

Η μοναδική θετική κίνηση χθες, ήταν το στήσιμο από τον Δήμο Περιστερίου - με τη βοήθεια στρατιωτών - 50 μεγάλων σκηνών στο γήπεδο του Αγίου Ιεροθέου, οι οποίες θα φιλοξενήσουν περίπου 500 άστεγους. Ο αριθμός των αστέγων όμως, είναι δεκαπλάσιος και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τους βοηθήσει όλους. Τα λόγια των ίδιων των κατοίκων για την κατάσταση είναι χαρακτηριστικά: "Δεν έχει περάσει ακόμη κανένας αρμόδιος να μας βοηθήσει", "δεν ξέρουμε τι να κάνουμε", "δε μας δίνουν σημασία", "είμαστε στο δρόμο και δεν μπορούμε ούτε να πλυθούμε", "μας έχουν παρατήσει στο δρόμο"!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ (2018-04-21 00:00:00.0)
860.000 άνθρωποι χωρίς εξασφαλισμένη στέγη (2017-11-16 00:00:00.0)
Αλλαγές δρομολογίων του ΟΑΣΑ (2008-10-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-08-30 00:00:00.0)
Αυξάνουν οι φτωχοί και οι άστεγοι (1996-07-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ