Τετάρτη 2 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέος υπουργός παλιά πολιτική

Την πεπατημένη των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων, στις οποίες το υπουργείο Απασχόλησης έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο την τριετία που πέρασε, δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει ο νέος υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας στις πρώτες του δηλώσεις κατά τη διάρκεια της τελετής παραλαβής - παράδοσης.

Βασικό εργαλείο στην προώθηση των νέων αλλαγών, όπως είπε ο Β. Μαγγίνας, θα είναι «ο διάλογος με όλους τους κοινωνικούς εταίρους», δείχνοντας έτσι ότι η στρατηγική του κοινωνικού εταιρισμού παραμένει σημαντική επιλογή της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να αφοπλίσει τους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα, ο νέος υπουργός έθεσε την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής κάτω από τη Δαμόκλεια σπάθη της «αντοχής της εθνικής οικονομίας», προεξοφλώντας έτσι ένα νέο γύρο λιτότητας για εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους. Ο ισχυρισμός του Β. Μαγγίνα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «βρίσκεται σε μετωπική σύγκρουση με τη διαφθορά» είναι τουλάχιστον πρόκληση προς τους εργαζόμενους, τη στιγμή που η πολιτική του τζογαρίσματος των αποθεματικών παραμένει απαραβίαστη, ενώ η ίδια η τοποθέτησή του στο υπουργείο είναι αποτέλεσμα ενός ακόμα σκανδάλου, που σε καμιά περίπτωση δεν ξεπλένεται με την εναλλαγή προσώπων σε κυβερνητικούς θώκους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ