Παρασκευή 4 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Το βραβείο του πιο έντιμου κλέφτη διεκδίκησαν χτες στη Βουλή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ! Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε υψηλούς τόνους αλληλοκατηγορήθηκαν για πολιτικές λεηλασίας των αποθεματικών χωρίς όμως να αμφισβητηθούν οι βασικές πολιτικές που εμπλέκουν τα αποθεματικά στο χρηματιστηριακό τζόγο.

«Η τύχη των αποθεματικών καθορίζεται από τη συνολική πολιτική για την Κοινωνική Ασφάλιση», σημείωσε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θυμίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που «έχει καταγγείλει την επιβολή του κεφαλαιοποιητικού αποδοτικού συστήματος». Η Αλέκα Παπαρήγα απαίτησε να καταγραφεί το σύνολο του ποσού που οφείλεται στα Ταμεία από τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν, και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να δεσμευτούν για την επιστροφή τους.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επιχείρησε να ανατρέψει το κλίμα των ημερών καταγγέλλοντας σχέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» και τονίζοντας ότι μόνον η ΝΔ θέλησε να παραπέμψει τη συγκεκριμένη εταιρεία στη δικαιοσύνη. Αντίστοιχα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατήγγειλε προσπάθειες συγκάλυψης από την πλευρά της κυβέρνησης μιλώντας για συνολικό κυβερνητικό σχέδιο έκδοσης ομολόγων, που αφορά όχι 4 αλλά 24 ταμεία. Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το θέμα ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ