Σάββατο 2 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Ατυχο συμβάν»;

Στη χώρα που ο κρατικός της μηχανισμός διαθέτει ολόκληρο στόλο από Μερσεντές στους «ταγούς του Εθνους», που πάνω από τα κεφάλια των εκατομμυρίων βιοπαλαιστών «σφυρίζουν» οι μίζες των εκατομμυρίων από τα ομόλογα, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που είναι απαραίτητα για τη σωτηρία της ζωής των νεογνών δεν ξεπερνούν τα δυο (αριθμός 2) κι από αυτά το ένα χαλασμένο!

Στη χώρα που 300 οικογένειες άρμεξαν από το χρηματιστήριο μέσα σε ένα μόλις χρόνο κέρδη ύψους 8,6 δισ. ευρώ (!), το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις κλήσεις για τη σωτηρία ενός μωρού, γιατί δε διαθέτει ένα παραπάνω όχημα!

Στην πρωτεύουσα (μπορεί κανείς να αντιληφθεί τι συμβαίνει στην επαρχία, στη μεθόριο, στα νησιά) της χώρας που οι τετραετίες χωρίζονται σε κείνες που τα σκάνδαλα έχουν γαλάζιο και σε κείνες που τα σκάνδαλα έχουν πράσινο χρώμα, τα μέσα που διαθέτουν οι υπηρεσίες οι επιφορτισμένες με την προστασία του ύψιστου αγαθού, του αγαθού της ζωής, είναι σε κατάσταση τριτοκοσμική, με συνέπεια να χρειάζονται τρεις ώρες, για να ανταποκριθεί το ΕΚΑΒ σε ένα επείγον κάλεσμα για τη σωτηρία ενός νεογέννητου!

Στη χώρα που οι ιδιώτες του χώρου της Υγείας έχουν μετατρέψει τα ανθρώπινα δικαιώματα σε μια τεράστια και υπερκερδοφόρα μπίσνα, στο κράτος του Καραμανλή και του Παπανδρέου, οι πολιτικά υπεύθυνοι για την αναλγησία και τον κοινωνικό δαρβινισμό έχουν το θράσος να ανταλλάσσουν δηλώσεις - «χαρτοπόλεμο», ακόμα και πάνω από το άψυχο κορμί μιας ζωής που δεν πρόλαβε να ζήσει, επειδή ακριβώς «έτυχε» να γευτεί το «γάλα» της γαλαζοπράσινης πολιτικής πριν καλά - καλά ανοίξει τα μάτια.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ