Σάββατο 2 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΚ ΙΝΔΙΑΣ ( ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ)
Για το συντονισμό και την κοινή δράση σε διεθνές επίπεδο
  • Με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, επικεφαλής της οποίας ήταν η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, συναντήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό)
  • Συνάντηση επίσης με αντιπροσωπεία της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, ενώ επισκέφθηκε και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Από τη χτεσινή συνάντηση του Πρακάς Καράτ με την αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ στη Λάρισα
Από τη χτεσινή συνάντηση του Πρακάς Καράτ με την αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ στη Λάρισα
Πραγματοποιήθηκε χτες στη Λάρισα συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με τον Πρακάς Καράτ, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικού), ο οποίος θα βρίσκεται στη χώρα μας μέχρι τις 3 Ιούνη, μετά από πρόσκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή εμπειριών από τη δράση των κομμάτων στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, στο αγροτικό, αντιιμπεριαλιστικό και τα άλλα μαζικά κινήματα, από την πάλη ενάντια στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

Συζητήθηκε επίσης ο συντονισμός κι η κοινή δράση των δύο ΚΚ σε διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, την υπεράσπιση των κομμουνιστικών ιδανικών και την ανάκαμψη του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος.

Με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ

Ο σ. Πρακάς Καράτ συναντήθηκε, επίσης, με αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Τάσος Τσιαπλές, Γραμματέας της ΝΕ Λάρισας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενημέρωσε τον ΓΓ του ΚΚΙ(Μ) για την κατάσταση στην περιοχή, τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Από τη μεριά του ο Πρ. Καράτ έκανε εκτενή αναφορά στα πολιτικά πράγματα της χώρας του. Σημείωσε ότι η Ινδία είναι βασικά μια αγροτική χώρα, όπου το 65% των 1,1 δισεκατομμυρίων του πληθυσμού της ασχολείται με τη γεωργία. Το ΚΚΙ(Μ) αγωνίζεται για τα προβλήματα της αγροτιάς, αλλά και της εργατικής τάξης της χώρας, προωθώντας την ταξική ενότητα, κόντρα στους διαχωρισμούς του λαού (εθνικούς, θρησκευτικούς, ανά κάστες), που προωθούν οι αστικές δυνάμεις. Στις μαζικές οργανώσεις που πρόσκεινται στο ΚΚΙ(Μ) στην εργατική τάξη, στους εργάτες γης, στις γυναίκες και στη νεολαία δραστηριοποιούνται σήμερα πάνω από 60 εκατομμύρια άνθρωποι.

Στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Ο Πρ. Καράτ επισκέφθηκε, ακόμη, το Εργατικό Κέντρο (ΕΚ) της Λάρισας όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και συζήτησαν για το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα και την Ινδία. «Είμαι πολύ χαρούμενος που επισκέφθηκα το ΕΚ και έμαθα για τη δράση του, για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης», δήλωσε ο Πρ. Καράτ. Από την πλευρά του ο Τάκης Τσιόγκας, πρόεδρος του ΕΚ Λάρισας, σημείωσε πως μέσω αυτής της συνάντησης «στέλνουμε ταξικό διεθνιστικό χαιρετισμό στην εργατική τάξης της Ινδίας, εκφράζουμε την ταξική μας αλληλεγγύη ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση μιας νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας». Τα στελέχη του ΕΚ δώρισαν στον Ινδό ΓΓ μια τιμητική πλακέτα και δύο βιβλία, ένα με φωτογραφίες από την ιστορία του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα και ένα με την ιστορία του εργατικού τραγουδιού.

Σήμερα σε Νίκαια - Πέραμα

Ο σ. Πρακάς Καράτ, σήμερα Σάββατο, το απόγευμα, θα βρίσκεται στον Πειραιά. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει:

  • 6.30 μ.μ. συνάντηση με τον δήμαρχο Νίκαιας, Στέλιο Μπενετάτο, στο Δημαρχείο Νίκαιας.
  • 8 μ.μ. συνάντηση με τις διοικήσεις των σωματείων της Ν/Ε Ζώνης, στα γραφεία του Συνδικάτου Μετάλλου, στο χώρο της Ζώνης Περάματος.
  • 8.30 μ.μ. επίσκεψη στην έκθεση εικαστικών τεχνών που πραγματοποιείται αυτή την περίοδο στο χώρο της Ζώνης.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Eπίθεση κατά του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικού) (2022-07-05 00:00:00.0)
Προχωρά την πυρηνική συμφωνία (2008-07-10 00:00:00.0)
Ο χαιρετισμός του σ. Πρακάς Καράτ (2007-06-02 00:00:00.0)
«Ιστορική συμφωνία» εν μέσω λαϊκής κατακραυγής (2006-03-03 00:00:00.0)
Στο 18ο Συνέδριο του ΚΚΙ (Μαρξιστικό) στο Νέο Δελχί (2005-05-22 00:00:00.0)
Ξεκίνησε το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ (2004-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ