Σάββατο 2 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνέπεια...

Χρειάστηκαν δυο μήνες απ' τις εκλογές στο Σωματείο των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» για να συγκροτηθεί το προεδρείο με βάση την εκπροσώπηση των παρατάξεων που ενέκριναν οι εργαζόμενοι.

Αιτία γι' αυτό ήταν η πρωτιά της ΕΣΑΚ με 5 έδρες -- ακολούθησαν ΔΑΚΕ 3, ΠΑΣΚΕ 3 και «Αυτονομία Ενότητα» 2. Η ΕΣΑΚ--Σ εξαρχής και στις συνεδριάσεις που ακολούθησαν, πρότεινε αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο, ενώ οι άλλες παρατάξεις έκαναν κόνξες. Η ΔΑΚΕ ήθελε αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο, αλλά να μην εκλεγεί πρόεδρος από την ΕΣΑΚ-Σ. Η ΠΑΣΚΕ δεχόταν αντιπροσωπευτικό προεδρείο υπό τον όρο να συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις και η ΕΣΑΚ-Σ να σεβαστεί τη δομή του συνδικαλιστικού κινήματος και να μη δρα... διασπαστικά, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ! Τέλος η «Αυτονομία -- Ενότητα» (ΑΕ) δήλωσε ότι δε συμμετέχει στο προεδρείο κατακεραυνώνοντας τη «διασπαστική» πρακτική του ΠΑΜΕ...

Στην τελευταία (αρχές της βδομάδας) συνεδρίαση με παρόντες 12 συμβούλους (έλειπε ένας της ΔΑΚΕ) εκλέχτηκε αντιπροσωπευτικό προεδρείο με Πρόεδρο απ' την ΕΣΑΚ-Σ (7 ψήφοι υπέρ, 3 λευκά), Γραμματέα απ' τη ΔΑΚΕ (8 υπέρ, 2 λευκά), ταμία απ' την ΠΑΣΚΕ (9 υπέρ, 1 λευκό) Α΄ Αντιπρόεδρο απ' την ΑΕ (9 υπέρ, 3 λευκά), Β΄ Αντιπρόεδρο απ' την ΕΣΑΚ-Σ (8 υπέρ, 2 λευκά) και Ειδικό Γραμματέα απ' τη ΔΑΚΕ. Εμεινε κενή η θέση του Εφόρου για την οποία η ΕΣΑΚ-Σ θα στηρίξει, εφόσον το δεχτεί, συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ