Σάββατο 2 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι μεν και οι δε

Αυτό το παραμύθι της συνεργασίας των «κοινωνικών εταίρων» για το ...«καλό του τόπου» μπορεί να καταρρίπτεται καθημερινά από την πραγματικότητα, αλλά οι απολογητές του συστήματος επιμένουν να το καλλιεργούν. Κάποιοι τρώνε και πίνουν πλουσιοπάροχα και τους περισσεύουν για δέκα ζωές και άλλοι λιώνουν στις ουρές του ΙΚΑ, για να κάνουν μιαν εξέταση αίματος ενάμιση μήνα μετά την υπόδειξη του γιατρού, επειδή δεν έχουν λεφτά να πάνε σε ιδιωτικό κέντρο. Οι δεύτεροι δουλεύουν για να κερδίζουν οι πρώτοι, αλλά υποτίθεται ότι οι δυο αυτές τάξεις μπορούν να συνεργαστούν για τη συνολική ...ευημερία.

Αυτά συζήτησαν προχτές ο πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) Χρ. Πολυζωγόπουλος με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλο, στη συνάντηση που είχαν στα γραφεία του Συνδέσμου. «Ολες οι παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις να βάλουν ως στόχο τις μεγάλες υπερβάσεις για να μπορέσει η χώρα να φύγει μπροστά και η κοινωνία μας να αποκτήσει κοινωνική συνοχή», είπε μετά τη συνάντηση ο Χρ. Πολυζωγόπουλος.

Χρόνια συνδικαλιστής, είναι σίγουρο ότι ο νυν πρόεδρος της ΟΚΕ γνωρίζει πως κανείς δε σου δίνει τίποτα αν δεν είναι αναγκασμένος, πολύ περισσότερο οι βιομήχανοι που όλο να παίρνουν θέλουν. Αλλά και οι εργαζόμενοι δε χρειάζονται ιδιαίτερες αποδείξεις γι' αυτό, το ζούνε κάθε μέρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ