Σάββατο 2 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα γεγονότα

Στην Αττική υπάρχουν δυο μόλις Κινητές Μονάδες Μεταφοράς Πρόωρων Νεογνών, που διοικούνται από το ΕΚΑΒ. Τη μια χάρισε το «Χαμόγελο του Παιδιού» και η άλλη ανήκει στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Προχτές Πέμπτη, ώρα 13.00, οι υπεύθυνοι της Μονάδας του «Αγία Σοφία» ενημέρωσαν ότι αυτή τίθεται προσωρινά εκτός λειτουργίας, γιατί η θερμοκοιτίδα μεταφέρθηκε για επισκευή λόγω προβλήματος και η εφεδρική χρησιμοποιούνταν για άλλο νεογνό. Τρεις ώρες αργότερα, το ΕΚΑΒ κλήθηκε να ανταποκριθεί ταυτόχρονα σε δυο περιστατικά.

  • Στις 15.40 για τη μεταφορά βρέφους απ' την Κέρκυρα που έφτανε με αεροσκάφος της Πολιτικής Αεροπορίας στην Ελευσίνα σε Μονάδα Νεογνών.
  • Στις 16.00 για τη μεταφορά νεογέννητου που έφερε στον κόσμο η σύζυγος του Παν. Λουκίδη με καισαρική τομή. Το νεογέννητο βάρους 2,3 κιλών και 7,5 μηνών παρουσίασε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Αμέσως, η Κινητή Μονάδα Διακομιδής Νεογνών του ΕΚΑΒ πήρε εντολή να μεταφέρει το νεογνό της αεροδιακομιδής στην πλησιέστερη Μονάδα Εντατικής του νοσοκομείου Νίκαιας και να μεταβεί το συντομότερο στο νοσοκομείο Τζάνειο, για να παραλάβει - όπως και έγινε - το άλλο περιστατικό. Παρά τον αγώνα δρόμου, το ΕΚΑΒ παρέλαβε το νεογνό απ' το Τζάνειο στις 19.00 και έφτασε στο νοσοκομείο της Νίκαιας στις 19.15, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ