Σάββατο 2 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο στις 11 π.μ. η συγκέντρωση και η συναυλία στο Τατόι

Eurokinissi

Συγκέντρωση και συναυλία στην κεντρική είσοδο του κτήματος Τατοΐου (1 χλμ. μετά την ταβέρνα «Λεωνίδας», μετά τη ΘΕΑ) για την απόδοση του κτήματος για δωρεάν χρήση από το λαό, πραγματοποιούν την Κυριακή στις 11.00 π.μ. οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας και Αττικής του ΚΚΕ. Οι ΚΟ καλούν το λαό να πάρει μαζικά μέρος στην κινητοποίηση, διατρανώνοντας την αντίθεσή του με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αφού είναι ορατός ο κίνδυνος να βγει «στο σφυρί» και αυτός ο σημαντικός για ολόκληρο το Λεκανοπέδιο πνεύμονας πρασίνου.

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Το αίτημα το κτήμα Τατοΐου να αποδοθεί στο λαό φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομίας και Οικονομικών οι βουλευτές του Κόμματος Αντώνης Σκυλλάκος, Ελπίδα Παντελάκη, Λιάνα Κανέλλη, Βέρα Νικολαΐδου και Ορέστης Κολοζώφ.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση, «ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της Αττικής, συνολικής έκτασης 42.000 στρεμμάτων και μέρος του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας, παρότι χρυσοπληρώθηκε από τον ελληνικό λαό με 120 χρόνια μοναρχίας και 4,5 δισ. δρχ. στον Γλύξμπουργκ, εγκαταλείφθηκε τόσο από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όσο και από τη σημερινή της ΝΔ. Ετσι διευκολύνεται το μεγάλο κεφάλαιο του τόπου να βάλει στο χέρι ένα από τα ελάχιστα δάση της Αττικής, έναν τεράστιο χώρο σημαντικού φυσικού κάλλους, ανάσα ζωής για ολόκληρο το Λεκανοπέδιο».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ κάνουν επίσης λόγο για ήδη υπάρχοντα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς και για ιδιωτικές επιχειρήσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις, που σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, δηλώνουν προθέσεις της ολιγαρχίας για εκμετάλλευση του Τατοΐου.

Στην Ερώτηση του ΚΚΕ χαρακτηρίζεται «πέρα για πέρα δίκαιο» το λαϊκό αίτημα να αποτραπεί κάθε επιχειρηματική δράση από ιδιώτες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Το Τατόι, από χώρος τσιμέντου και ιδιωτικής εκμετάλλευσης που τον προορίζει η κυβέρνηση και τον διεκδικεί το μεγάλο κεφάλαιο, πρέπει να παραμείνει πνεύμονας πρασίνου. Να είναι δημόσια λαϊκή περιουσία, ενταγμένη στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας και με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, να σχεδιαστεί και να αναμορφωθεί σε χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας για τη νεολαία και το λαό της Αττικής. Να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση και χρήση των χώρων, η λειτουργία του να είναι δωρεάν, με χώρους που θα αξιοποιηθούν για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ τα υπάρχοντα κτίρια να συντηρηθούν και να διατηρηθούν ως αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά», αναφέρεται.

«Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί, ποια συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, προκειμένου το φυσικό κάλλος των 42.000 στρεμμάτων στο Τατόι και η πολιτισμική - αρχιτεκτονική αξία των κτισμάτων να συντηρηθούν, να αναδειχτούν και να αποδοθούν στο λαό, με ελεύθερη πρόσβαση και δωρεάν χρήση των αθλητικών, πολιτιστικών, ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων και εξυπηρετήσεων που πρέπει να λειτουργήσουν και, ταυτόχρονα, να αποτρέψει κάθε επιχειρηματική δράση στο χώρο κατοχυρώνοντας τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ