Σάββατο 2 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΓΔΜ
Δε συναινούμε στο έγκλημα.

Παρέμβαση της «ΘεσσαλοΝΙΚΗΣ Τώρα» στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

«Το έγκλημα είναι ο κατακερματισμός των Βαλκανίων. Εμείς βλέπουμε αυτά που έρχονται. Και θέλουμε να δώσουμε την πολιτική μάχη στην ουσία και στο περιεχόμενο της γεωπολιτικής στρατηγικής στην περιοχή. Οσοι το αρνούνται θα βρίσκονται προ εκπλήξεων και θα είναι και υπόλογοι. Γιατί με τη συμμετοχή τους επί της ουσίας στήριξαν και στηρίζουν όσα οι ΗΠΑ επιχειρούν να επιβάλουν για τα δικά τους συμφέροντα. Και τα δικά μας συμφέροντα δεν είναι ταυτόσημα με των ΗΠΑ».

Με τα παραπάνω λόγια ο δημοτικός σύμβουλος Αγάπιος Σαχίνης υπογράμμισε τις πολιτικές ευθύνες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των εκπροσώπων τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πάνω στο επίμαχο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, το οποίο τέθηκε ως θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης από την παράταξη του Β. Παπαγεωργόπουλου.

Ο Αγ. Σαχίνης διαφώνησε με το περιεχόμενο του ψηφίσματος της πλειοψηφίας, καταθέτοντας σχέδιο ψηφίσματος της δημοτικής παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» προς το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, όπου εκφράζεται ανησυχία για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, την αμερικανόπνευστη λύση της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου, τη δημιουργία κρατών προτεκτοράτων κι απαιτεί να αφεθούν ελεύθεροι οι λαοί των Βαλκανίων να αντιμετωπίσουν τα διμερή και γενικότερα προβλήματά τους. Ζητά την αποχώρηση του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού από τα Βαλκάνια και να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες φαντάροι. Σύμφωνος με το ψήφισμα της παράταξης ήταν κι ο Αν. Κουράκης, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας» (ΣΥΝ).

Τελικά, ψηφίστηκε το σχέδιο ψηφίσματος της πλειοψηφίας (ΝΔ). Αποχώρησε η παράταξη «Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια» (ΠΑΣΟΚ) και η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» (παράταξη Μπουτάρη).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ