Σάββατο 2 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ευθύνη στις ταξικές επιλογές ανάπτυξης της χώρας

Motion Team

«Τα προβλήματα αυτά, η επιδείνωσή τους και οι συνέπειές τους έχουν άμεση σχέση, είναι συνυφασμένα και με άλλες πολιτικές, όπως της χωροταξίας και πολεοδομίας, της πολιτικής γης και κατοικίας, της κοινωνικής πολιτικής και του χαρακτήρα της, των υποδομών της, της περιβαλλοντικής πολιτικής, της εργασίας και της παραγωγής, της υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας κλπ. Είναι συνυφασμένα συνολικά με τις ταξικές επιλογές ανάπτυξης της χώρας», σημείωσε ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος του γραφείου της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Η λύση των «μικρών» και μεγάλων προβλημάτων του τόπου δεν είναι θέμα τεχνικό, είναι ζήτημα βαθιά πολιτικό, πρόσθεσε και ξεκαθάρισε: «Απαιτεί την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, έτοιμης να συγκρουστεί με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και όσα άλλα διαπλέκονται με τα πρώτα. Μια πολιτική στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας, που προτείνει το Κόμμα μας, τους καρπούς της οποίας θα απολαμβάνει ο λαός».

Η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παραδίδει στην εμπορευματοποίηση και μετατρέπει σε πεδίο ασύδοτης κερδοσκοπίας από το μεγάλο κεφάλαιο τα δάση και τις δασικές εκτάσεις, τις ακτές και τις παραλίες, ολόκληρο το φυσικό περιβάλλον.

Οπως είπε ο Ζ. Λυμπερίδης, σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι αλλεπάλληλες δασοκτόνες αναθεωρήσεις του άρθρου 24 του Συντάγματος, η εκχώρηση στο μεγάλο κεφάλαιο των ελεύθερων χώρων, τα Ειδικά Χωροταξικά Σχέδια που θα επιτρέπουν τη λειτουργία τουριστικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων, ακόμη και στους πυρήνες των εθνικών δρυμών.

Και παρουσιάζοντας τις θέσεις του Κόμματος, σημείωσε: «Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που από θέση αρχής θεωρεί τα δάση - αλλά και τις ακτές και τις παραλίες - ως αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό και λαϊκή περιουσία, που δεν πωλείται, ούτε αγοράζεται».

Η πρόταση του ΚΚΕ έχει κεντρικό της άξονα να πάψει η γη να είναι εμπόρευμα μέσα από την κοινωνικοποίησή της. Να μην εφαρμοστούν οι αντιδασικοί νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να καταρτιστεί ένα σύγχρονο δασικό κτηματολόγιο, που θα είναι βασικό εργαλείο για το χωροταξικό σχεδιασμό και τη χάραξη μιας πολιτικής με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Να οργανωθούν τα δασαρχεία, με γενναία αύξηση από τον κρατικό προϋπολογισμό της χρηματοδότησής τους, με ταυτόχρονη αύξηση του προσωπικού τους, για να είναι σε θέση να υλοποιούν μια πραγματικά φιλοπεριβαλλοντική, φιλοδασική πολιτική που στόχο θα έχει την κάλυψη των αναγκών της εργατικής τάξης και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων τόσο σε ξυλεία για την ανάπτυξη της βιομηχανίας, όσο και σε αντιπλημμυρική προστασία, αναψυχή και τις υπόλοιπες ευεργετικές επιδράσεις.

«Για να υλοποιηθούν και αυτές οι προτάσεις του ΚΚΕ, χρειάζεται η εργατική τάξη να τις εντάξει στην καθημερινή πάλη της, να γίνουν υπόθεση του λαϊκού παράγοντα», τόνισε ο Ζ. Λυμπερίδης και κάλεσε το λαό να πλατύνει το μέτωπο της λαϊκής αντεπίθεσης. Να τιμωρήσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Να υπερψηφίσει το ΚΚΕ, δίνοντας απάντηση από τη σκοπιά των δικών του συμφερόντων στη δικομματική κοροϊδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ