Παρασκευή 22 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλατιά εξόρμηση και συγκέντρωση για την ανεργία
  • Το ΚΚΕ αναδεικνύει την ανεργία σε βασικό κριτήριο ψήφου στις επόμενες εκλογές
  • Στις 3 Ιούλη στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω η συγκέντρωση, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει δυνάμωμα της πάλης για ουσιαστική προστασία των ανέργων
Ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει δυνάμωμα της πάλης για ουσιαστική προστασία των ανέργων
Αναδεικνύοντας την ανεργία σε βασικό κριτήριο ψήφου στις ερχόμενες εκλογές, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία με πλατιά εξόρμηση και άλλες πολύμορφες παρεμβάσεις σε τόπους δουλιάς και συνοικίες, καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να καταδικάσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική που γεννάει και αναπαράγει την ανεργία, να ενισχύσουν το ΚΚΕ στην πάλη για την ουσιαστική προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.

Η εξόρμηση της ΚΟΑ του ΚΚΕ θα κορυφωθεί την Τρίτη 3 Ιούλη, με συγκέντρωση ενάντια στην ανεργία, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω (στάση Μετρό), στην οποία θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Με την κεντρική της ανακοίνωση, που ήδη μοιράζεται πλατιά, η ΚΟΑ του ΚΚΕ απευθύνεται στους άνεργους, στους υποαπασχολούμενους, στις οικογένειές τους, στους νέους και τις νέες, στους αλλοδαπούς που ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας. Ακόμα και με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα από την ΕΣΥΕ για το μήνα Μάρτη, οι άνεργοι ξεπερνούν τις 450.000 και το ποσοστό της ανεργίας φτάνει το 9,5%, αυξημένο μάλιστα κατά 0,3% σε σχέση με τον περσινό αντίστοιχο μήνα.

Τα μεγαλύτερα θύματα της ανεργίας παραμένουν οι νέοι, αφού στις ηλικίες από 15 έως 35 χρόνων καταγράφονται σαν άνεργοι το 38%, αλλά και οι γυναίκες, που είναι άνεργες σε ποσοστό 14%. Η πραγματικότητα βέβαια, κάτω από τις αλχημείες και τους άλλους μηχανισμούς συγκάλυψης της ανεργίας, είναι πολύ χειρότερη για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους.

Προτεραιότητα ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλιά

Με βάση τα παραπάνω, η ΚΟΑ του ΚΚΕ σημειώνει στην ανακοίνωσή της:

«Δεν υπάρχει σήμερα εργατική οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον έναν άνεργο. Τα μέτρα που προωθούν οδηγούν στη λογική μισό μεροκάματο, μισό μισθό, μισή ζωή. Χιλιάδες εργαζόμενοι συνθλίβονται στις μυλόπετρες της ανεργίας, της ανασφάλειας, της αβεβαιότητας. Η απειλή της απόλυσης κρέμεται πάνω από το κεφάλι του εργάτη και της εργάτριας. Η σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα καταργείται γιατί αποτελεί εμπόδιο στην "ανταγωνιστικότητα", στην παραπέρα αύξηση των κερδών.

Μια θέση δουλιάς μοιράζεται σε δύο και τρεις, τα τρίωρα και τετράωρα αυξάνονται συνεχώς. Οι συμβάσεις μιας μέρας, λίγων μηνών, είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που άσκησαν τα κόμματα του κεφαλαίου, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Η στάση των κομμάτων απέναντι στην ανεργία πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για όλη την οικογένεια. Οι υποσχέσεις και τα ρουσφέτια δε λύνουν το πρόβλημα για κανέναν.

Το ΚΚΕ έχει στην προτεραιότητά του τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα, για την ισοτιμία της γυναίκας και την προστασία της νεολαίας, για εισοδήματα και συντάξεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες, για τον ελεύθερο χρόνο.

Οι πολιτικές που ασκούνται υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο και γεννούν βάσανα για την εργατική τάξη. Δε φταίνε για την ανεργία οι εργάτες που απολύονται, οι φτωχοί αγρότες που ξεκληρίζονται, οι αλλοδαποί και οι καταδιωγμένοι από τους πολέμους και αντιδραστικά καθεστώτα.

Η αιτία της ανεργίας έχει να κάνει με το ποιος κάνει κουμάντο στην ανάπτυξη, ποιον υπηρετεί η ανάπτυξη, ποιος τη σχεδιάζει, ποιος έχει στα χέρια του τις επιχειρήσεις. Το καπιταλιστικό σύστημα, η ανάπτυξη υπέρ των μονοπωλίων γεννά την ανεργία και η εξουσία τους τη διαιωνίζει. Καπιταλισμός χωρίς ανεργία δεν υπάρχει. Ούτε φυσικά αυτό το σύστημα εξανθρωπίζεται».

Συνένοχα τα κόμματα του κεφαλαίου

«Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου ευθύνονται για το πρόβλημα της ανεργίας. Τα μέτρα που παίρνουν είναι αναποτελεσματικά, υποκριτικά», σημειώνει η ΚΟΑ του ΚΚΕ στην ανακοίνωση και εξηγεί:

«Με τη λεγόμενη "επιδότηση της εργασίας" ενισχύουν με κίνητρα και μείωση της φορολογίας τους βιομηχάνους, αντί να παίρνουν μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους.

Στο όνομα της "επιδότησης της εργασίας" στερούν από τη συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων το επίδομα ανεργίας, επιχορηγούν την καπιταλιστική εργοδοσία με τεράστια ποσά και μοιράζουν την ανεργία σε περισσότερους εργαζόμενους, καταδικάζοντάς τους στην υποαπασχόληση και τη φτώχεια.

Το ΚΚΕ σας καλεί να γυρίσετε την πλάτη σ' αυτούς που ευθύνονται για την ανεργία, την υποαπασχόληση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

  • Μη στηρίζετε το μέλλον σας στη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ που προωθεί αντεργατικά μέτρα.
  • Μην έχετε ελπίδες στο ΠΑΣΟΚ. Με το λεγόμενο "νέο" του πρόγραμμα προτείνει να γίνει κοινωνική συμφωνία, δηλαδή με τους βιομήχανους, για να δοθούν 2,5 ευρώ, περίπου, την ημέρα αύξηση στα σημερινά επιδόματα. Η ΝΔ τάζει 1,5 ευρώ την ημέρα αύξηση στις συντάξεις του ΟΓΑ για τους αγρότες, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν μαζί με τους βιομήχανους τα 77 λεπτά την ημέρα αύξηση στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Εχουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική ακόμα και για τις λεγόμενες παροχές. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
  • Ο δικομματισμός και οι κυβερνήσεις του δεν είναι λύση. Θρέφουν την ανεργία και κοροϊδεύουν τους ανέργους για να μένουν και να εναλλάσσονται στην εξουσία.
  • Προσπεράστε τον ΣΥΝ που λιβανίζει την ΕΕ και συμπορεύεται με το ΠΑΣΟΚ στο συνδικαλιστικό κίνημα.
  • Απομονώστε το ΛΑ.Ο.Σ. Είναι εχθρός των εργατών και των ανέργων. Είναι οργάνωση αντιδραστική, προωθεί τον αντικομμουνισμό, το ρατσισμό, τη διχόνοια μεταξύ των εργατών. Στις γραμμές του φιγουράρουν γνωστοί χουντικοί, φασίστες, ρατσιστές και σαλτιμπάγκοι του καπιταλιστικού συστήματος που κρύβουν το πρόσωπό τους με δημαγωγία. Το ΛΑ.Ο.Σ. δηλώνει ότι μπορεί να συνεργαστεί με το δικομματισμό, όπως έκανε στις δημοτικές εκλογές, όπου συνεργάστηκε με τη ΝΔ σε 21 δήμους στην Αττική και με το ΠΑΣΟΚ σε άλλους 6».
Απάντηση με ψηλά το κεφάλι

«Καλούμε τους άνεργους και τις οικογένειές τους να μην ανεχτούν το ζοφερό μέλλον της ανεργίας, που γεννά το σύστημα και διαιωνίζουν οι κυβερνήσεις. Να μη δεχτούν τη θέση που τους επιφυλάσσει το σύστημα. Δεν είναι απόκληροι. Εχουν πόθους, ιδανικά και αξίες για μια καλύτερη ζωή.

Καλούμε τους άνεργους, μαζί με την τάξη τους και τη φτωχολογιά της Αθήνας, να δώσουν απάντηση, με ψηλά το κεφάλι. Να στηρίξουν αυτούς που τους στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Να ανοίξουν το δρόμο, να αποδυναμώσουν με την ψήφο τους το δικομματισμό.

Ενισχύστε την προοπτική, ώστε ο πλούτος που παράγεται να ανήκει στον κόσμο της δουλιάς. Για να καταργηθεί η ανεργία και η εκμετάλλευση, η ομηρία και η καταπίεση», καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ