Παρασκευή 22 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λαϊκό συλλαλητήριο ενάντια στην καταστολή

Το διοργανώνουν το ΠΑΜΕ και η Δημοκρατική Συσπείρωση στη Θεσσαλονίκη την επόμενη Πέμπτη 28 Ιούνη

Λαϊκό συλλαλητήριο ενάντια στην εργοδοτική και κρατική καταστολή, διοργανώνουν οι Γραμματείες Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και της Δημοκρατικής Συσπείρωσης, την Πέμπτη 28 Ιούνη στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Με ανακοίνωσή τους, καλούν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν μαζικά, να εκφράσουν την απόφασή τους να αντισταθούν στο «αντιτρομοκρατικό» οπλοστάσιο της ΕΕ που εφαρμόζεται σε πλήρη ανάπτυξη ενάντια στις λαϊκές ελευθερίες, και να καταδικάσουν τα κόμματα που το στηρίζουν.

«Οσο τα προβλήματα της εργατικής τάξης και του λαού εντείνονται, τόσο η εργοδοσία και οι κυβερνήσεις προσφεύγουν στην καταστολή για να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή αντίδραση ενάντια στην πολιτική και τα κόμματα που είναι υπεύθυνα για την όξυνση των προβλημάτων. Η τρομοκρατία εντείνεται, γενικεύεται, εκσυγχρονίζεται, παγιώνεται σαν μέσο αντιμετώπισης της λαϊκής αντίδρασης ενάντια στην πολιτική και τα κόμματα που ευθύνονται», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους και αναφέρουν ορισμένα μόνο παραδείγματα από τα όσα το αποδεικνύουν. Οπως «ο πρόσφατος βασανισμός νεαρών μεταναστών στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, η σύλληψη και η πολυήμερη κράτηση του φοιτητή από τη Θεσσαλονίκη με αστήρικτες κατηγορίες, που αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου.

Η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς οργιάζει. Εκτός από τις τρομοκρατικές απολύσεις σε όποιον σηκώνει κεφάλι, εκσυγχρονίζεται με την εγκατάσταση σε πολλές επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα συστημάτων ηλεκτρονικής παρακολούθησης των εργαζομένων (ΕΛΤΑ, φαρμακαποθήκη Στρούμσας, ΑΓΝΟ, Τράπεζα Πειραιώς, κ.λπ.).

Οι στημένες διώξεις των συνδικαλιστών των Εμφιαλωμένων Ποτών συνεχίζονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ