Παρασκευή 22 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Την ερχόμενη Τρίτη η ολοκλήρωση της συζήτησης

Το ΚΚΕ έχει αποχωρήσει από τη συζήτηση μετά από την τοποθέτηση των κομμάτων «επί της αρχής»

Με ονομαστική ψηφοφορία την Τρίτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τα αποθεματικά των Ταμείων. Η ονομαστική ψηφοφορία - που ζητήθηκε από 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - αφορά στην τροπολογία, σύμφωνα με την οποία καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό με έκτακτη επιχορήγηση οι απώλειες των τόκων στα Ταμεία που επένδυσαν σε «δομημένα» ομόλογα.

Χτες στο γνωστό κλίμα του δικομματικού καυγά συνεχίστηκε η συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου χωρίς την παρουσία του ΚΚΕ, που αποχώρησε από τη διαδικασία κατά την προχτεσινή συζήτηση «επί της αρχής» καταγγέλλοντας τη σύμπνοια ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στο καθεστώς τζογαρίσματος των αποθεματικών των Ταμείων.

Η αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ εστιάστηκε κυρίως στο θέμα της τροπολογίας. Ενδεικτικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Σκουλάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δείχνει «με την τροπολογία, να αναγνωρίζει ότι έγινε κλοπή από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και να δέχεται να καλύψει τη διαφορά μιας πολυεθνικής ο Κρατικός Προϋπολογισμός, δηλαδή ο φορολογούμενος πολίτης». Ανταπαντώντας ο υφυπουργός Εργασίας, Γ. Γιακουμάτος υποστήριξε ότι «γινόμαστε μάρτυρες μιας παραπληροφόρησης ότι αυτά θα δοθούν από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών. Μα, επιτέλους, το έχουμε πει εκατό φορές: Από την ιδιαίτερα ευνοϊκή σύμβαση του δανείου της J&P Morgan με το ΤΕΑΔΥ είναι 5.100.000 οι τόκοι και τα 3.000.000 πάνε εδώ. Για ποιο φορολογούμενο πολίτη μιλάτε;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ