Παρασκευή 22 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμα κινδύνου εκπέμπει το ΚΑΤ

Τεράστιες οι ελλείψεις του νοσοκομείου, αναδείχτηκαν στη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας του Σπ. Χαλβατζή

«Το ΚΑΤ είναι κάτω από τα όρια με κίνδυνο να πάθει έμφραγμα», επισήμανε ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ χτες κατά την περιοδεία του στο νοσοκομείο, όπου αναδείχτηκαν για μια ακόμα φορά οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, ειδικά νοσηλευτικού, αλλά και άλλων ειδικοτήτων.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Διοικητή και Υποδιοικητή του Νοσοκομείου κ. Τόλη και κ. Μητσιάδη και επισκέφθηκαν διάφορα τμήματα του ΚΑΤ. Η επωδός όλων ήταν ότι λείπει προσωπικό, ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ενα από τα πρώτα στελέχη του Νοσοκομείου δήλωσε ότι «σήμερα λειτουργούμε κάτω από τα όρια ασφάλειας». Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τους ασθενείς, αλλά και για τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο.

Ετσι, η εντατικοποίηση της εργασίας παίρνει πρωτόγνωρες διαστάσεις. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάρουν άδειες. Το καλοκαίρι, εάν παρθούν οι νόμιμες άδειες ανάπαυσης του προσωπικού, θα πρέπει να κλείσουν ολόκληρα τμήματα.

Ο Σπ. Χαλβατζής κατήγγειλε την εφαρμοζόμενη πολιτική σήμερα από τη ΝΔ που είναι στην κυβέρνηση. Πολιτική η οποία στηρίζει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και επιταχύνει την εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που εφάρμοζαν την ίδια πολιτική των μη προσλήψεων του αναγκαίου προσωπικού και αποκάλυψε τη σημερινή υποκρισία του, όταν μιλά για την άθλια κατάσταση στην Υγεία, ενώ έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί διαμόρφωσε τη σημερινή νομοθεσία την οποία αξιοποιεί και ενισχύει η ΝΔ. Μια πολιτική της ΕΕ, την οποία συναποφασίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και την αλληλοστηρίζουν.

Κάλεσε τους εργαζόμενους, γιατρούς, νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό, να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα από την εφαρμοζόμενη πολιτική. Να συμμετέχουν στους αγώνες του ταξικού εργατικού κινήματος και να καταδικάσουν πολιτικά και εκλογικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που εφαρμόζουν αυτήν την πολιτική, όχι μόνον στα εργασιακά, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Πρόνοια, αλλά και στον Πολιτισμό, στο Περιβάλλον, στη λεηλασία και τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων. Πολιτική που συμβάλλει στην προώθηση της ιμπεριαλιστικής πρακτικής της ΕΕ στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή.

Τους κάλεσε να προσπεράσουν τη συμβιβαστική, αφερέγγυα τακτική του ΣΥΝ που αποδέχεται και συναινεί στις κεντρικές κατευθύνσεις της ΕΕ και των μηχανισμών της.

Ζήτησε από τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στο εθνικιστικό παραλήρημα και τον χυδαίο λαϊκισμό του ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος στηρίζει τις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου και είναι πρόθυμος να στηρίξει οποιαδήποτε κυβέρνηση είτε συντηρητική είτε σοσιαλδημοκρατική.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν, να στηρίξουν και να ψηφίσουν το ΚΚΕ για να δυναμώσουν τη δική τους δύναμη, τη δική τους φωνή, το δικό τους συμφέρον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ