Παρασκευή 22 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο βίντεο με αυθαιρεσίες αστυνομικών

Νέο βίντεο με παράνομες δραστηριότητες αστυνομικών ήρθε χτες στο φως της δημοσιότητας. Το νέο περιστατικό συμβαίνει μέσα σε αστυνομικό τμήμα, όπου δύο ιερόδουλες εξευτελίζονται με τον χειρότερο τρόπο.

Το βίντεο δημοσίευσε χτες η εφημερίδα «Το Βήμα». Σε αυτό εμφανίζονται δύο νεαρές ιερόδουλες να υποχρεώνονται από αστυνομικούς να χορεύουν αισθησιακά. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό ποιο είναι το αστυνομικό τμήμα. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρωνας Πολύδωρας, παρήγγειλε στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τη διενέργεια άμεσης έρευνας προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα πραγματικά περιστατικά και η περίπτωση καταναγκασμού των εικονιζόμενων προσώπων στις πράξεις που προέβαιναν.

Για το ίδιο θέμα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, δήλωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία εξετάζει αν στο βίντεο και τις φωτογραφίες που αναπαρήγαγε εφημερίδα, υπάρχει συμμετοχή αστυνομικών, τονίζοντας ότι «εφ όσον διαπιστωθεί εμπλοκή αστυνομικών, να επιβληθεί και σε αυτούς παραδειγματική τιμωρία». «Η ανοχή της πολιτείας, της κυβέρνησης και όλων μας, σε οποιαδήποτε μορφή βίας ή παράβασης των καθηκόντων που ανέθεσε η πολιτεία σε λειτουργούς της είναι και πρέπει να είναι μηδενική. Καμία ανοχή», κατέληξε ο Ευαγ. Αντώναρος.

Στο μεταξύ, σε συνάντηση που είχε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιος Δημοσχάκης με το Συνήγορο του Πολίτη, έγινε γνωστό πως ο Α. Δημοσχάκης ζήτησε από τον Γ. Καμίνη, να του παραδώσει όλες τις καταγγελίες πολιτών σε βάρος αστυνομικών ή υπηρεσιών της Αστυνομίας, προκειμένου, κατόπιν εορτής, να τις εξετάσει ο ίδιος με τους συνεργάτες του.

Σε συνέντευξή του στην «Απογευματινή» ο Β. Πολύδωρας «βλέπει» συνωμοσίες. Αναφερόμενος στο περιστατικό που έλαβε χώρα στο τμήμα Ομόνοιας, χαρακτηρίζει την προβολή του βίντεο, ένα χρόνο μετά το περιστατικό ως σχέδιο για την αποδόμηση της Ελληνικής Αστυνομίας. «Δεν είναι τυχαία η δημοσιοποίησή του ένα χρόνο μετά» ισχυρίζεται. «Μάλλον πρόκειται για σχέδιο που εκπονήθηκε και εκτελέστηκε άψογα με στόχο την Αστυνομία και τη φθορά της Κυβέρνησης του υπουργού Δημόσιας Τάξης», επισημαίνει, ενώ δηλώνει οργισμένος με τους επικριτές του και υποστηρίζει ότι είναι «κολόνα» της κυβέρνησης και όχι βαρίδι της, όπως λένε μερικοί. Υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του περί «πραιτόρων» ήταν «διατυπώσεις ανατάξεως του φρονήματος» των αστυνομικών. Σε σχέση με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δε νομίζει ότι κάποιοι πρόδωσαν την εμπιστοσύνη που τους έδειξε πρώτος. Αναφερόμενος στους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για «συμπεριφορές συγγενικές προς το βαρύ αδίκημα της "στάσης"».

Στα χτεσινοβραδινά δελτία ειδήσεων εξάλλου προβλήθηκε νέο βίντεο, όπου φαίνεται ο αρχιφύλακας που κατηγορείται ότι κακοποίησε δυο νεαρούς κρατούμενους, να κακοποιεί άλλον κρατούμενο ασιατικής καταγωγής.

Στη Θεσσαλονίκη

Αλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας έγινε γνωστό χτες στη Θεσσαλονίκη, όταν ο 48χρονος Γ. Παπακωνσταντίνου κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στη διάρκεια τροχαίου ελέγχου στον επαρχιακό δρόμο Λαγκαδά - Χαραυγής. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου οδηγήθηκε χτες στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής, όμως οι αστυνομικοί μάρτυρες δεν προσήλθαν για να καταθέσουν. Οπως δήλωσε ο δικηγόρος του, το θύμα της αστυνομικής βίας προτίθεται να καταθέσει μήνυση εναντίον των αστυνομικών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενας νεκρός σε καταδίωξη - πολλά ερωτήματα για τη στάση των αστυνομικών (2021-10-26 00:00:00.0)
Νέα κρούσματα ρατσιστικής αστυνομικής βίας (2015-07-31 00:00:00.0)
Μια στο καρφί και μια στο πέταλο (2007-03-15 00:00:00.0)
Το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο ...Γενοβέφας (2007-02-14 00:00:00.0)
Ομολογία (συν)ενοχής (2005-11-24 00:00:00.0)
Ευθύνες σε 20 αστυνομικούς (2002-08-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ