Παρασκευή 22 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... . με το υπεύθυνο «επιχειρείν»

Αντί γι' αυτό το σύστημα πρόληψης, που θα έχει υπό την εποπτεία του τις λαϊκές οικογένειες σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων τους, η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει, όπως επανέλαβε και χτες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ένα Εθνικό Συμβούλιο Πρόληψης με τη συμμετοχή των φορέων, του υπουργείου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Πρόκειται για επικοινωνιακές καμπάνιες, που απ' τη μια μεριά υποκαθιστούν τις υποχρεώσεις του κράτους και αφ' ετέρου διαφημίζουν τις επιχειρήσεις. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, αλλά και στις δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας δε φείστηκε επαίνων για τον εθελοντισμό και τη λεγόμενη εταιρική ευθύνη, που όπως είπε σε κάποιο σημείο, αποτελούν τον «πολιτισμό στην Υγεία».

Ακόμη πιο αποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών UNILEVER Ελλάδας, Σπύρος Δεσύλλας, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, τόνισε: «Πρόκειται, για μια πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που πιστεύω ότι υπηρετεί απόλυτα το πνεύμα του υπεύθυνου "επιχειρείν"».

Και ό,τι υπηρετεί το «επιχειρείν», συνδράμει τον πρώτο στόχο: Το κέρδος, που είναι ασύμβατο με το κοινωνικό αγαθό της υγείας. Τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακές επινοήσεις για τη συγκάλυψη των πραγματικών επιδιώξεων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ