Παρασκευή 22 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα δεινά της καπιταλιστικοποίησης

Ο πληθυσμός της Ρουμανίας μειώθηκε κατά ένα εκατομμύριο από το 1992 (επικράτηση της αντεπανάστασης) μέχρι το 2005 και θα συνεχίσει να μειώνεται, σύμφωνα με στοιχεία της ρουμανικής Εθνικής Υπηρεσίας για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη.

Επειδή όμως πρόκειται για κυβερνητικό φορέα, μερικά στοιχεία μετατρέπονται από αποτελέσματα... σε αιτίες. Ετσι, αναφέρεται ότι «η μείωση του πληθυσμού οφείλεται στα μικρά ποσοστά γεννήσεων (1,3 γεννήσεις ανά γυναίκα, αναλογία που έπρεπε να φθάνει τα 2,1 ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα μείωσης του πληθυσμού) και στο κύμα μετανάστευσης στο εξωτερικό». Δε λένε βέβαια ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της καπιταλιστικοποίησης και των δεινών που αυτή επέφερε στο λαό της χώρας.

Η ρουμανική κυβέρνηση όμως δεν ασχολείται με τα παραπάνω αλλά με «μπίζνες». Ετσι, υλοποιεί πρόγραμμα για την ενίσχυση του τουρισμού στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο στοχεύει «στην ανανέωση του ενδιαφέροντος των ιδιωτών που επιθυμούν να υλοποιήσουν επενδύσεις για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ