Τρίτη 16 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει!

Από την προχτεσινή σύσκεψη με μετανάστες εργάτες
Από την προχτεσινή σύσκεψη με μετανάστες εργάτες
Λόγια απλά και σταράτα. Λόγια που επιβεβαιώνονται από την ίδια τη ζωή και την πείρα του καθένα: Ο καπιταλισμός διώχνει χιλιάδες ανθρώπους από τη χώρα τους. Και εδώ έρχονται αντιμέτωποι με το ίδιο σκληρό του πρόσωπο, το οποίο δείχνει και στους ντόπιους εργάτες. Είμαστε εργάτες, είμαστε οι μοναδικοί παραγωγοί του πλούτου που υπάρχει και η ζωή μας συνεχώς χειροτερεύει. Εχουμε κοινά προβλήματα, πρέπει να οργανωθούμε.

Αυτό κυριάρχησε στην προχτεσινή σύσκεψη με μετανάστες εργάτες που διοργάνωσε το ΚΚΕ: Η οργάνωση του κοινού αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αναχαίτιση της αντιλαϊκής πολιτικής και τη διεκδίκηση του πλούτου που παράγουν.

Ο Γιάννης Μερεντίτης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ, ξεκίνησε την εισήγησή του λέγοντας ότι «για το ΚΚΕ οι μετανάστες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας και θέλουμε να ενδιαφέρονται και να μαθαίνουν για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, στην Παιδεία, τι στάση κρατάνε τα κόμματα και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις».

«Μας θέλουν σκλάβους! Και όχι μόνο εμάς... Για να μεγαλώνουν τα πλούτη τους. Είμαστε εδώ σήμερα γιατί δεν μπορούμε να ξεκόψουμε από τα προβλήματα του τόπου και της εργατικής τάξης», είπε παίρνοντας το λόγο ο Διονύσης από την Αλβανία, οικοδόμος.

Ο Γιάννης Μερεντίτης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ και ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας
Ο Γιάννης Μερεντίτης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ και ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας
«Να γραφτούμε όλοι στα συνδικάτα μας. Δεν πρόκειται να μας λυπηθεί κανείς. Μπροστά μας έχουμε μια μεγάλη μάχη: Το Ασφαλιστικό. Μας αφορά όλους. Πρέπει να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Μερεντίτης. Στη συνέχεια κάλεσε τους μετανάστες να συμμετάσχουν ενεργά τόσο στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στα σωματεία, όσο και στην επιτυχία του πανεργατικού συλλαλητηρίου που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Μέσα από τη συζήτηση ήρθε στην επιφάνεια η επιτακτική πια ανάγκη για κοινή, οργανωμένη και πολυμέτωπη δράση όλων των εργαζομένων, μέσα από τα σωματεία τους, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τους μαζικούς φορείς στη γειτονιά, τους συλλόγους γονέων. «Να ζωντανέψουν οι μετανάστες τους συλλόγους γονέων! Να πιέσουμε τα συνδικάτα να ασχολούνται κι αυτά με τα ζητήματα της Παιδείας. Παίρνονται μέτρα που διώχνουν τα παιδιά μας από το σχολείο. Κι αυτό αφορά ακόμα περισσότερο τους μετανάστες», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Μερεντίτης.

Πολύτιμη και η εμπειρία που κατέθεσε ένας Ελληνας συνταξιούχος, που ήταν μετανάστης στην Αυστραλία, για τη συσπείρωση των μεταναστών στα ταξικά συνδικάτα, για τους σκληρούς ταξικούς αγώνες που έφεραν κάποιες επιμέρους κατακτήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ