Τρίτη 16 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
Αναμένοντας τη θεραπευτική αγωγή

Στο διαμέρισμα όπου διαμένει από τις 18 Αυγούστου επέστρεψε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μετά το εξιτήριο που πήρε το Σάββατο από το νοσοκομείο. Η μετεγχειρητική του εξέλιξη είναι ικανοποιητική, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του νοσοκομείου «Τζάκσον Μεμόριαλ».

Οπως είπε ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος στους δημοσιογράφους βγαίνοντας από το νοσοκομείο, αναρρώνει από τη δεύτερη περιπέτεια, επισημαίνοντας ότι «η μεταμόσχευση δεν πέτυχε, αλλά χρειάζεται χρόνος να επουλωθούν τα τραύματα». Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, «θα ακολουθήσει η τρίτη φάση πλέον, η οποία έγκειται στο ότι θα μας δώσουν οι γιατροί μια θεραπευτική αγωγή με φάρμακα. Αυτό περιμένουμε να το αποφασίσουν όλοι μαζί και να μας δώσουν οδηγίες για να ξέρουμε τι να κάνουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος της βδομάδας, θα έχει αποφασιστεί ο τρόπος και ο τόπος της θεραπείας. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος είπε πως θέλει πάρα πολύ να γυρίσει στην Ελλάδα, αλλά, όπως σημείωσε, «με κρατάει εδώ η ανάγκη». Στα μέσα της βδομάδας, θα βρεθούν κοντά στον προκαθήμενο της Εκκλησίας, μετά την απόφαση της Συνόδου, οι μητροπολίτες Καλαβρύτων Αμβρόσιος και Κοζάνης Παύλος, για να του παραδώσουν την επιστολή συμπαράστασης και ευχών της Ιεραρχίας.

Τέλος, ο κ. Χριστόδουλος μέσα από τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εκτός από την εξέλιξη της υγείας του, την εμπιστοσύνη στους γιατρούς που τον παρακολουθούν και τις ευχαριστίες του για όσους του συμπαραστέκονται, έστειλε - έστω και έμμεσα - μήνυμα προς τους ιεράρχες της χώρας. Το μήνυμα απευθυνόταν κυρίως σε εκείνους που ανακίνησαν το θέμα της διαδοχής, δηλώνοντας πως είναι «παρών» έστω κι αν απουσιάζει από τις συνεδριάσεις της Ιεράς Συνόδου και ότι παρακολουθεί πολύ στενά όλα τα εκκλησιαστικά ζητήματα, δίνοντας μάλιστα και τις σχετικές κατευθύνσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ