Τρίτη 16 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
Σοβαρές ελλείψεις στη σχολική στέγη

Σειρά σχετικών Ερωτήσεων των βουλευτών του ΚΚΕ

Τα σοβαρά προβλήματα σχολικής στέγης που ανακύπτουν σε ολόκληρη τη χώρα αναδεικνύουν με Ερωτήσεις τους προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Την περασμένη βδομάδα, βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν Ερωτήσεις όπου αναδεικνύουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την ακαταλληλότητα σχολικών κτιρίων, την περιορισμένη χωρητικότητά τους κλπ. Συγκεκριμένα, βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν Ερώτηση για το πρόβλημα που έχει προκύψει στην Ανω Κυψέλη, στο κτιριακό συγκρότημα στην οδό Βελβενδού 47, όπου προοριζόταν για να στεγάσει δυο σχολεία και τελικά στεγάζει τέσσερα, ενώ ως αίθουσες χρησιμοποιούνται τα υπόγεια και το γυμναστήριο. Την ίδια στιγμή τα δυο Γυμνάσια λειτουργούν με διπλοβάρδια, ενώ κάθε χρόνο γίνονται συμπτύξεις τμημάτων. Ακόμα, οι βουλευτές επισημαίνουν ότι ο Δήμος Γαλατσίου παραχωρεί οικόπεδο για ανέγερση σχολείου και το θέμα δεν προχωρά γιατί ο φάκελος βρίσκεται ακόμα στο ΥΠΕΧΩΔΕ και η δασική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγκριση.

Ακόμα, βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν Ερωτήσεις για την ακαταλληλότητα του παραδοσιακού κτιρίου που στεγάζει το Δημοτικό Σχολείο Σούρπης Μαγνησίας, καθώς και το πρόβλημα που ανακύπτει στον ίδιο δήμο από την περιορισμένη χωρητικότητα των δυο νηπιαγωγείων και την ανυπαρξία βρεφονηπιακού σταθμού. Ακόμα, ανέδειξαν το πρόβλημα στέγασης των νηπιαγωγείων του Νομού Χανίων, όπου από τα 36 νηπιαγωγεία τα 26 λειτουργούν σε ενοικιαζόμενους χώρους και τα δυο απ' αυτά σε υπόγεια. Οσο για τα υπόλοιπα 10, όπως επισημαίνουν βουλευτές του ΚΚΕ, στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ