Τρίτη 16 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΘΕ ΔΑΝΕΙΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑ: «δάνεια για πετρέλαιο θέρμανσης ετοιμάζονται να δώσουν οι τράπεζες καθώς η οικονομική δυσπραγία θα παγώσει χιλιάδες νοικοκυριά» (η είδηση στο ΕΘΝΟΣ).

ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ: «η κυβέρνηση θα εγγυηθεί εξαρχής ότι "το κράτος και τώρα και στο μέλλον θα χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό σύστημα" (...) πλην όμως, ναι μεν, θα υπάρξει δέσμευση για τη χρηματοδότηση του συστήματος, αλλά το επόμενο ερώτημα που θα τεθεί είναι: "ποιο σύστημα; το υπάρχον;". Η θέση της κυβέρνησης, κι όχι μόνον, είναι σαφής: "όσοι πόροι κι αν διατεθούν στο σημερινό σύστημα, δεν πρόκειται να το διασώσουν, ούτε να το βελτιώσουν. Απαιτείται εξορθολογισμός". Με αυτό το ερώτημα, επί της ουσίας, ανοίγει ο "πραγματικός διάλογος" για το ασφαλιστικό (...) στο διάλογο θα τεθούν και ζητήματα όπως της υιοθέτησης κινήτρων για παραμονή στην εργασία όσων ασφαλισμένων συμπληρώνουν τα όρια συνταξιοδότησης, της κατάρτισης του νέου καταλόγου των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και της περικοπής "ακραίων" περιπτώσεων πρόωρης συνταξιοδότησης (...) το αργότερο ως τον Ιούνηο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΘΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ: «Θα μπορέσει, άραγε, το συνδικαλιστικό κίνημα, που προσέρχεται στον διάλογο, να δεχτεί τέτοιες λύσεις κοινωνικής αναλγησίας;» (η ερώτηση στο κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟ: «Εγώ είμαι απέναντι στα συμφέροντα που θέλουν να χειραγωγήσουν την πολιτική και το πολιτικό σύστημα» (δήλωση του Γ. Παπανδρέου / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΣΑΠΙΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ: «Ξορκίζει σταλινικές διαγραφές ο Βενιζέλος» (τίτλος στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΙΚΟ: «"πώς γίνεται ένα όνομα, ούτε καν πραγματικό να σε πληγώνει;" (Cold Mountain)...» (η σημείωση από τον Στάθη Σ. / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΜΕ ΤΟΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ: «τουλάχιστον 23 Ελληνες στρατιωτικοί από τους χιλιάδες που έχουν υπηρετήσει τα τελευταία χρόνια σε αποστολές στο εξωτερικό - Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία, Αφγανιστάν κ.ά. - παρουσίασαν διάφορες μορφές καρκίνου, ενώ είναι άγνωστο πόσοι ακριβώς από αυτούς κατέληξαν» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ