Τρίτη 8 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί κερδοσκοπίας

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε την αθέμιτη κερδοσκοπία να πάρει το πάνω χέρι». Τέτοια... βαρύγδουπα δήλωνε χτες, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας, σχετικά με την ακρίβεια.

Την ώρα που οι κερδοσκόποι λύνουν και δένουν στην αγορά, λεηλατώντας καθημερινά τα λαϊκά εισοδήματα και οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά που μετά βίας τα φέρνουν βόλτα και όλα αυτά με τις ευλογίες της κυβέρνησης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης εξαντλεί την... αυστηρότητά της σε προκλητικές δηλώσεις του τύπου «δε θα αφήσουμε...» και... πράσινα άλογα.

Αν ήταν η κυβέρνηση «να μην αφήσει» είναι φανερό ότι θα το είχε κάνει και τα πράγματα δε θα είχαν φτάσει εδώ που είναι σήμερα. Τι ψάχνει; Δεν ξέρει ποιοι είναι οι κερδοσκόποι ή δεν ξέρει με ποιο τρόπο να τους εμποδίσει; Αλλά το ζήτημα αυτό δεν αντιμετωπίζεται με την πολιτική και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και τους επιχειρηματίες. Απαιτείται πολιτική και διακυβέρνηση φιλολαϊκή και κοινωνία χωρίς επιχειρηματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ