Τρίτη 8 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΠΟ
Κριτήριο το «μάνατζμεντ»

«Υψηλόβαθμο στέλεχος επιχειρήσεων» ο νέος γγ του υπουργείου

Νέο γενικό γραμματέα έχει από χτες το υπουργείο Πολιτισμού, είκοσι μέρες μετά(!) την παραίτηση του Χρ. Ζαχόπουλου και 18 από την πτώση του, από το διαμέρισμά του. Πρόκειται για τον Θοδωρή Δραβίλλα, γεννημένο το 1968 και εντελώς άσχετο με την πολιτιστική κληρονομιά, τουλάχιστον όπως προκύπτει από το βιογραφικό του: Είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΤΕΕ) από το 1991.

Αλλά είναι και κάτοχος «μάστερ» στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και έχει εργαστεί «ως υψηλόβαθμο στέλεχος επιχειρήσεων», γεγονός που σίγουρα εκτιμάται από μια κυβέρνηση που εκφράζει την πολιτική εμπορευματοποίησης του πολιτισμού. Από τον Αύγουστο του 2005 ορίστηκε αντιπρόεδρος στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, που αν και «ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή», ωστόσο τα μέλη της ορίζονται από το υπουργείο Μεταφορών, δηλαδή τον προηγούμενο υπουργικό «θώκο» του νυν υπουργού Πολιτισμού, Μ. Λιάπη. Να θυμίσουμε ότι από το υπουργείο Μεταφορών προέρχεται και ο - επίσης άσχετος με τα αρχαιολογικά - συγκοινωνιολόγος, Ν. Παπαδόπουλος, ο οποίος διορίστηκε πρόεδρος στο Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικού Εργου, στη θέση του παραιτηθέντος κ. Κορκολόπουλου. Για την ιστορία να πούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε το διορισμό του στις 18/12, δηλαδή το βράδυ που έγινε γνωστή στους δημοσιογράφους η παραίτηση Ζαχόπουλου.

Ανεξάρτητα από τα «παραπολιτικά» της υπόθεσης («άνθρωποι» του Μ. Λιάπη ή όχι, κλπ.) το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση επιλέγει υπηρεσιακά στελέχη με τη λογική του «μάνατζμεντ» της πολιτιστικής κληρονομιάς με το, τουλάχιστον εύλογο, κριτήριο της στοιχειώδους σχέσης με τον πολιτισμό να μην υφίσταται, πλέον. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι το θέμα δεν είναι στα πρόσωπα, ούτε καν στις ιδιότητές τους, αλλά στην πολιτική που ασκούν. Αλλωστε, την κυβερνητική πολιτική εμπορευματοποίησης της κληρονομιάς ασκούσε και ο περισσότερο σχετικός με αυτήν, πρώην γγ του ΥΠΠΟ, Χρ. Ζαχόπουλος, ενώ, θυμίζουμε ότι ακόμη και ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκης, είχε αυτοπροσδιοριστεί δημοσίως ως... «marketeer», δηλαδή «άνθρωπος της αγοράς» σε ελεύθερη μετάφραση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ