Τρίτη 8 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δράση χωρίς καθυστέρηση για μέτρα αντισεισμικής θωράκισης

«Να αναλάβει πιο αποφασιστικά δράση χωρίς καθυστέρηση», διεκδικώντας μέτρα αντισεισμικής προστασίας της χώρας, καλεί το λαό το ΚΚΕ. Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος θέτει επί τάπητος, για μια ακόμη φορά, το κρίσιμο ζήτημα της έλλειψης μέτρων αντισεισμικής θωράκισης και επισημαίνει τους τεράστιους κινδύνους και τις ανυπολόγιστες συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικής από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που απορρίπτουν δαπάνες για υποδομές.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με αφορμή το χθεσινό μεγάλο σεισμό στο Λεωνίδιο, το ΚΚΕ για μια ακόμη φορά θέτει το μεγάλο κρίσιμο και ζωτικό ζήτημα της παντελούς έλλειψης μέτρων αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας της χώρας.

Οι ευθύνες όλων των έως τώρα κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες και γίνονται ακόμα μεγαλύτερες, καθώς η κατάσταση στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των συνεπειών διαρκώς χειροτερεύει.

Κόστος δεν έχουν τα μέτρα προστασίας και πρόληψης υπέρ της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών στρωμάτων. Τεράστιους κινδύνους και ανυπολόγιστες συνέπειες έχει η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που απορρίπτει δαπάνες για υποδομές που δεν εξασφαλίζουν υπερκέρδη στο κεφάλαιο και αντιστρατεύεται μέτρα υπέρ των κοινωνικών αναγκών και του περιβάλλοντος.

Η αντισεισμική θωράκιση, πρόληψη και προστασία σημαίνει πλέγμα άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων ενταγμένων σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Απαιτεί πολιτική εξουσία και οικονομία που λειτουργούν με αποκλειστικό κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να αναλάβει πιο αποφασιστικά δράση χωρίς καθυστέρηση, διεκδικώντας την ανάπτυξη της έρευνας αποκλειστικά από δημόσιους φορείς, τη διαμόρφωση των αναγκαίων υποδομών, το δημόσιο έλεγχο σύγχρονων όρων δόμησης και κατασκευής κτιρίων και έργων. Τον ουσιαστικό έλεγχο όλων των κτιρίων, δημόσιων και ιδιωτικών, με προτεραιότητα σε σχολεία, σε νοσοκομεία και μαζικούς εργασιακούς χώρους και τις λαϊκές κατοικίες. Μέτρα για την ανακατασκευή ή την ενίσχυσή τους με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας. Την προστασία και τη δημιουργία των αναγκαίων ελεύθερων χώρων. Την ενίσχυση σε μέσα και προσωπικό των μηχανισμών αντιμετώπισης των συνεπειών του φαινομένου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ