Τρίτη 8 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξιλαστήριο θύμα δηλώνει ο 52χρονος δικηγόρος

Σαν εξιλαστήριο θύμα εμφανίζει τον εαυτό του σε πολυσέλιδη επιστολή ο 52χρονος δικηγόρος Ηρακλής Κουτελίδας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Ο 52χρονος που το περασμένο Σάββατο είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, ισχυρίζεται πως η υπόθεση αυτή έχει σοβαρότερες πτυχές από αυτές που έχουν γίνει γνωστές μέχρι σήμερα.

O δικηγόρος στην επιστολή του που δημοσιεύτηκε χτες, δίνει τη δική του εκδοχή για την υπόθεση εκβιασμού του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού. Καλεί τις αρχές να «ψάξουν τα πραγματικά αίτια της απόπειρας Ζαχόπουλου» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «άρον - άρον μας φωτογραφίζει (σ.σ. τον ίδιο και τον άλλο δικηγόρο) ως εκβιαστάς και δη εμένα».

Ο 52χρονος δικηγόρος έγραψε την επιστολή, με την οποία εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόπειρα αυτοκτονίας, σε τρεις χρόνους. Σε σελίδα που πρόσθεσε στις 3 Γενάρη «φωτογραφίζει» τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην κατασκευή της ενοχής του για τον εκβιασμό του Χ. Ζαχόπουλου. Την πρώτη επιστολή την άφησε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη με αποδέκτη τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Αδωνη Γεωργιάδη. Τη δεύτερη και συμπληρωμένη εκδοχή την παρέδωσε ο ίδιος στον Α. Γεωργιάδη.

Μια τρίτη επιστολή, η οποία περιείχε ό,τι οι προηγούμενες δύο αλλά και ακόμη μία σελίδα που αναφερόταν στη σύζυγό του και εξηγούσε τους λόγους της ενέργειάς του, βρέθηκε στον χαρτοφύλακα που κρατούσε όταν επιχείρησε να αυτοκτονήσει στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Ο 52χρονος επανέλαβε σε αξιωματικούς της Αστυνομίας που του πήραν κατάθεση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας όπου νοσηλεύεται, όσα αναφέρει στις επιστολές που άφησε πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει. Η κατάθεση δόθηκε παρουσία εισαγγελέα και ο δικηγόρος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον εκβιασμό. Ανέφερε ότι έπεσε στις ρόδες του φορτηγού για να αυτοκτονήσει γιατί δεν άντεχε στην ιδέα ότι θα ξαναμπεί στη φυλακή. Πριν περίπου 10 χρόνια, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 30 μηνών για ακάλυπτες επιταγές και είχε παραμείνει στη φυλακή για 18 μήνες. Το 1998 του αφαιρέθηκε η άδεια άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος και έκτοτε απασχολούνταν στο δικηγορικό γραφείο του Κων. Πλεύρη.

Ο δικηγόρος, ο οποίος έχει καλή επικοινωνία με το περιβάλλον, νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας με βαριά τραύματα αλλά εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσαύτη, ο πρώην δικηγόρος έχει υποστεί «θλαστικά τραύματα στο θώρακα, κατάγματα πλευρών, θλάση πνευμόνων, ρήξη συνδέσμων στην ωμοπλάτη, ρωγμώδες κάταγμα κρανίου, εκχυμώσεις στο μάτι και διάσειση».

Η ψυχολογική του κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι άσχημη και οι γιατροί εκφράζουν φόβους μήπως επαναλάβει την πράξη του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ