Τρίτη 8 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατέθεσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού

Με την κατάθεση του διευθυντή διαχειριστικής αρχής του υπουργείου Πολιτισμού Ισίδωρου Κακούρη και δύο ακόμα υπαλλήλων του υπουργείου, συνεχίζεται η έρευνα του ανακριτή για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Οι χτεσινές καταθέσεις αφορούσαν ζητήματα οικονομικής διαχείρισης. Ο Κακούρης αναμένεται να επανέλθει, καθώς του ζητήθηκε να προσκομίσει συμπληρωματικά στοιχεία. Σήμερα ίσως καταθέσουν ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας Πολιτών, Δ. Γεωργακόπουλος και ο δημοσιογράφος, Α. Σπίνος, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα κληθεί να καταθέσει ο παρολίγον αυτόχειρας δικηγόρος κατ' αντιπαράσταση με τον έτερο συνάδελφό του, που φέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση.

Στο μεταξύ ο ανακριτής περιμένει το αποτέλεσμα των ερευνών μετά την άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου από 1ης Νοεμβρίου του 2007, καθώς και το τραπεζικό από το 2003, για την προφυλακισμένη 35χρονη πρώην συνεργάτιδα του Ζαχόπουλου, καθώς και τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού.

Σε συμπληρωματική απολογία είναι πιθανό να κληθεί και η 35χρονη, η οποία μάλιστα δεν αποκλείεται να ζητήσει η ίδια να προσέλθει στον ανακριτή για συμπληρωματική κατάθεση. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχει κάνει στροφή και παραδέχεται τώρα την ερωτική της σχέση με τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού. Το Σάββατο η εφημερίδα το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» δημοσίευσε έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για το επίμαχο DVD, στο οποίο αναφέρεται ότι την κάμερα χειριζόταν μόνη της μια γυναίκα και ότι πρόκειται για ένα αποκλειστικά ροζ βίντεο, αυθεντικό και όχι προϊόν μοντάζ, τραβηγμένο στο σπίτι του Χρήστου Ζαχόπουλου στο Κολωνάκι.

Ο ανακριτής, παρά την κάλυψη που έδωσε χτες στον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, προβληματίζεται για το αν θα καλέσει εκ νέου για κατάθεση τον Γιάννη Ανδριανό.

Την Παρασκευή κατέθεσαν στον εισαγγελέα, για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά την οικονομική διαχείριση στο υπουργείο Πολιτισμού, οι δημοσιογράφοι Σεραφείμ Κοτρώτσος και Αντώνης Καρατζαφέρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ