Τρίτη 29 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Εδώ DVD - εκεί Χόλιγουντ...

Στις ΗΠΑ το πολιτικό τους σύστημα τόσο «αδιάβλητο» είναι από τη φτήνια, που περιδινήθηκε επί μακρόν στον αστερισμό της κυρίας Λεβίνσκι, ενώ για δεκαετίες συνεχίζει να πλανάται το ερώτημα για ενδεχόμενο συσχετισμό της σχέσης Κένεντι - Μονρόε με το θάνατο της δεύτερης...

Στη Γαλλία, εδώ και βδομάδες η ...πολιτική επικαιρότητα έχει στρέψει τα φώτα της στην υπόθεση της κυρίας Κάρλα Μπρούνι, στην Ιταλία ανά τακτά χρονικά διαστήματα η ...πολιτική καθίσταται συνώνυμη της εκάστοτε «συντροφιάς» του Μπερλουσκόνι, ενώ στην Αγγλία η «υπόθεση Προφιούμο» έγινε μέχρι και χολιγουντιανό θέαμα.

Τα παραπάνω ουδόλως αθωώνουν την κατάντια της εγχώριας πολιτικής ζωής, όπως η τελευταία αποτυπώνεται στις σχέσεις μεταξύ των διαφόρων «εξουσιών» που εμπλέκονται στη «Ζαχοπουλειάδα». Υπενθυμίζουν, απλώς, ότι ο «ηθικός» καπιταλισμός, που διαφημίζουν ορισμένοι «απηυδισμένοι», όπως δηλώνουν, από την ημετέρα «ροζ» εκδοχή του, υπάρχει. Αλλά μόνο στο φαντασιακό κόσμο του κοσμοπολίτικου και χολιγουντιανού ευρω-λιγουρισμού τους.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ