Τρίτη 29 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Εμπλοκή και άλλου βουλευτή;

Επί τρεις ώρες κατέθετε χτες στον ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας, αρχισυντάκτης της εκπομπής «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Η κατάθεση αφορούσε την εμπλοκή του ονόματος του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κουκοδήμου από τον Τριανταφυλλόπουλο για τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ στο λογαριασμό του Θέμου Αναστασιάδη.

Εξερχόμενος είπε, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν επιβεβαιώνει τις καταγγελίες Τριανταφυλλόπουλου: «Δεν είναι θέμα επιβεβαίωσης, είναι ότι έπρεπε να πω την αλήθεια και είπα ακριβώς ό,τι έγινε τη συγκεκριμένη μέρα, με συγκεκριμένες λεπτομέρειες και ώρες, ακριβώς όπως έγινε. Κατ' αρχάς δεν υπήρχε ραντεβού, έγινε αιφνιδιαστικά, με πήρε τηλέφωνο (ο Κουκοδήμος) μέσα από ένα ταξί και κλείσαμε ραντεβού. Εγώ θα πήγαινα έτσι και αλλιώς στο σπίτι του Μάκη, στις 5 η ώρα έφτασε ο Κώστας Κουκοδήμος στο σπίτι του Μάκη, εγώ έφτασα στις 5.25». Ο Γκιόλιας άφησε να πλανάται η ύπαρξη ηχητικού ντοκουμέντου από τη συνάντηση αυτή. «Σιγά - σιγά θα επιβεβαιωθούν όλα, έτσι όπως έγιναν», είπε.

Να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος μάρτυρας που επισήμως αναφέρει το όνομα του Κουκοδήμου. Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου απάντησε: «Ο ίδιος ο βουλευτής έχει στείλει επιστολή». Μετά από αυτή την κατάθεση ο ανακριτής αναμένεται να καλέσει τους δημοσιογράφους που φέρονται ότι υπήρξαν αυτήκοοι μάρτυρες συνομιλίας του βουλευτή με τον Τριανταφυλλόπουλο. Οι ίδιοι δημοσιογράφοι αναμένεται να καταθέσουν και στην εισαγγελέα Μαρία Γκανέ, προκειμένου να πουν τι γνωρίζουν για την υπόθεση Κουκοδήμου - Κλαδά.

Ο Γκιόλιας είπε ακόμα στον ανακριτή ότι στις αρχές Νοέμβρη άλλος βουλευτής που όμως δεν κατονόμασε, επικαλούμενος το δημοσιογραφικό απόρρητο, του είχε τηλεφωνήσει για να μάθει αν υπάρχει θέμα σχετικό με τον Σπύρο Κλαδά στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου.

Στο μεταξύ ήδη ερευνώνται τα ονόματα που προέκυψαν μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου και της 35χρονης προφυλακισμένης Εύης Τσέκου, ενώ αναμένεται ότι θα υπάρξουν εξελίξεις και από την άρση του τραπεζικού απορρήτου των εμπλεκομένων. Ο ανακριτής ζήτησε και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Θέμου Αναστασιάδη, περιμένοντας παράλληλα και τα στοιχεία από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δημοσιογράφου από την ΥΠΕΕ.

Χτες ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης επισκέφθηκε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτη Πούλιο και του παρέδωσε δυο δικογραφίες που αφορούν τις δύο ιστοσελίδες όπου προβλήθηκαν οι σκηνές από το γνωστό βίντεο, στα πλαίσια της προανάκρισης που διενεργείται υπό την εποπτεία της εισαγγελέα Ελένης Ράϊκου. Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Δημήτρης Γουργουράκης θα καλέσει για εξηγήσεις τους υπεύθυνους των ιστοσελίδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ