Τρίτη 29 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σπουδαίες βελτιώσεις...

Ισως κάποιοι θυμούνται το πρόβλημα που είχε προκύψει πέρσι, στις πανελλαδικές εξετάσεις, με τη «διαρροή» θεμάτων σε φροντιστήρια νωρίτερα από την ενδεδειγμένη ώρα, δηλαδή πριν από την ώρα που επιτρέπεται στους μαθητές να βγουν από τα εξεταστικά κέντρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, το υπουργείο Παιδείας παίρνει μέτρα προκειμένου να μην επαναληφθούν προβλήματα που έχουν κατά καιρούς εμφανιστεί στις εξετάσεις και για το ζήτημα της διαρροής των θεμάτων, το υπουργείο φαίνεται πως θα απαντήσει με «ανάρτηση των θεμάτων στο Ιντερνετ μισή ώρα μετά την ολοκλήρωση της εκφώνησής τους στο τελευταίο εξεταστικό κέντρο». Δηλαδή, είναι σα να λέει στους επιχειρηματίες - φροντιστηριάρχες: Μη σκοτώνεστε, βρε παιδιά για να βρείτε τα θέματα, θα σας τα δίνω εγώ εγκαίρως για να κάνετε τη δουλιά σας! Τέτοιες σπουδαίες βελτιώσεις θα γίνουν στις εξετάσεις!

Ανάμεσα σε άλλα δε, διαβάσαμε ότι το υπουργείο μελετά «πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής βαθμολόγησης γραπτών». Αραγε, πώς θα βαθμολογούνται ηλεκτρονικά τα γραπτά της έκθεσης; Ή μήπως μαζί με τα παραπάνω σχεδιάζεται να μετατραπούν όλες οι εξετάσεις στο σύστημα των πολλαπλών επιλογών (κάτι σα να συμπληρώνουν οι μαθητές «προ-πό» με 1,2,Χ);


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ