Τρίτη 29 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ της εργοδοσίας και την πολιτική της

Αυτό που σήμερα αντιστοιχεί στα πραγματικά συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων είναι η πολιτικοποίηση της πάλης

Η δυσοσμία που αναδίνουν τα σκάνδαλα και η διαπλοκή μεταξύ του κεφαλαίου, των κομμάτων και των μηχανισμών της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής αναδεικνύουν το βαθιά αντιδραστικό πρόσωπο ενός συστήματος που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, παράγει ανεργία, φτώχεια και ανασφάλεια.

Απάντηση στην κλιμακούμενη επιθετικότητα του κεφαλαίου είναι η ένταση των ταξικών αγώνων με κατεύθυνση και στόχο τη ρήξη με τα συμφέροντα της εργοδοσίας και την πολιτική που τα υπηρετεί. Σ' αυτή την κατεύθυνση και μπροστά στην απεργία στις 13 του Φλεβάρη, το ΠΑΜΕ πρωτοστατεί σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη, κερδίζοντας έδαφος στη συνείδηση των εργαζομένων, στη δύσκολη αναμέτρηση με την κυβέρνηση, την εργοδοσία, τα κόμματα και τους συνδικαλιστικούς της εκπροσώπους.

Αυτό που σήμερα αντιστοιχεί στα πραγματικά συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων είναι η πολιτικοποίηση της πάλης. Ο μαζικός απεγκλωβισμός από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, από την πολιτική και την ιδεολογία της πλουτοκρατίας, η ανατροπή των συσχετισμών σε όλα τα επίπεδα, η ενίσχυση του ΚΚΕ. Είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βάλει εμπόδια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, να δημιουργήσει προϋποθέσεις για πιο ριζοσπαστικές αλλαγές προς όφελος της εργατικής λαϊκής οικογένειας.


ΣΕΛ.  12  -  13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ